Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліцейські попросили жителів Харківської області носити маски та пригрозили штрафами

Літнім людям порекомендували утриматися від відвідування місць масового скупчення громадян.

Поліцейські посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів через погіршення коронавірусної ситуації в регіоні.

Начальник поліції звернувся до жителів Харкова і області з проханням носити маски в супермаркетах, магазинах, на підприємствах, в установах, розважальних закладах, зонах відпочинку та громадському транспорті. Також просять дотримуватися інших карантинних правил — соціальної дистанції, дезінфікувати приміщення та носити з собою документи. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

"Ми посилили контроль за дотриманням вимог щодо обмеження перевезень пасажирів в громадському транспорті, роботи підприємств торгівлі, розваг, побуту, громадського харчування. Також звертаюся до всіх перевізників, підприємців, керівників закладів з проханням чітко виконувати карантинні вимоги, визначені урядом України. А літніх людей прошу взагалі утриматися від відвідування місць масового скупчення громадян", — сказав Сокуренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків в "жовтій" зоні карантину: що і де посилили

У поліції нагадали: порушникам карантинних правил загрожує штраф від 17 000 до 170 000 гривень. Також передбачена кримінальна відповідальність — від трьох до восьми років позбавлення волі.

Як писав KHARKIV Today, 13 серпня Харків прибрали з "зеленої" зони і віднесли до "жовтої". Крім нього до списку потрапили сім районів Харківської області — Богодухівський, Валківський, Золочівський, Краснокутський, Нововодолазький, Первомайський і Чугуївські райони.

Нагадаємо, станом на 20 серпня в Харківській області лабораторно підтверджено 6849 випадків коронавірусу, за добу - 242 нових. Крім того, за добу після ускладнень від коронавірусу померли п'ять жителів області (всього — 172 смерті).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.