Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Майже половина харків'ян не знає, коли відбудуться місцеві вибори

75% невідомо, за якою системою вони будуть обирати кандидатів до місцевих рад.

Ствердно сказати дату місцевих виборів змогли тільки 33% опитаних, ще 18% відповіли, що вибори десь у жовтні.

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. Соціологічна група "Рейтинг" з 12 по 15 вересня провела опитування, згідно з яким 46% жителів Сходу не знає, якого числа пройдуть місцеві вибори. У цей регіон соціологи включили Харківську, а також Донецьку і Луганську області (без урахування окупованих територій). Це означає, що опитування відображає думку, перш за все, харків'ян.

Ствердно на це запитання змогли відповісти лише 33% опитаних в нашому регіоні, ще 18% сказали, що вибори — десь в жовтні.

55% харків'ян сказали, що обов'язково підуть на виборчі дільниці, ще 17% сумніваються, дали відповідь — 50 на 50, також 17% називають свою участь у виборах малоймовірною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучер хоче на дебати з Кернесом

Місцеві вибори в населених пунктах, де живуть понад 10 тисяч осіб пройдуть за пропорційною системою з відкритими списками. Мажоритарна система залишається в населених пунктах з кількістю виборців менше десяти тисяч, там залишиться мажоритарна система. Округи будуть багатомандатними — в кожному зможе обратися від двох до чотирьох депутатів.

Серед опитаних в нашому регіоні 73% не знають про зміни у виборчій системі, 18% знають частково і тільки 10% знають.

 

Социологическая группа "Рейтинг"
Соціологічна група "Рейтинг"

У харків'ян запитали, що вони відчувають, коли думають про ситуацію в місті, 57% відповіли, що надію і 39% — розчарування.

Соціологи дізналися, які партії українці підтримають на виборах до обласних рад. За результатами агрегованого рейтингу 16% з тих, хто визначився і піде на вибори, віддадуть голоси за партію "Слуга народу". Партію "Опозиційна платформа — За життя" підтримають 11,9%, "Європейську солідарність" — 11,3%. Менше 10% рейтингу у "Батьківщини" (8,2%), "За майбутнє" (5,8%), Радикальної партії (4,7%), УДАРу Віталія Кличка (3,7%), ВО "Свободи" (3,3%), партії Шарія (2,8%), "Голосу" (2,2%), "Пропозиції" і "Перемоги Пальчевського" (по 2,1%), "Нашого краю" (2%), "Сили і честі" (1,5%), "Самопомочі" (1,2%). Сумарний рейтинг інших партій, що беруть участь в місцевих виборах і включені до списку для дослідження — 21,2%.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.