Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Майже дві тисячі кандидатів від "Слуги народу" підуть на місцеві вибори в Харківській області

"Слуга народу" провела в Харківській області конференцію.

Бажаючі стати кандидатами на місцевих виборах пропонували конкретну програму розвитку тієї чи іншої території Харківської області. Кращих відбирала обласна організація "Слуги народу".

У місцевих виборах 25 жовтня будуть брати участь 1842 кандидати в депутати рад різних рівнів і 52 — на посади голів об'єднаних територіальних громад в Харківській області. Про це повідомив голова Харківської організації політичної партії "Слуга народу" Павло Сушко на першому етапі конференції з питань висунення кандидатів в депутати Харківської обласної ради, районних рад Харківської області, рад ОТГ, міських, сільських, селищних голів.

"Команда Володимира Зеленського і партія "Слуга народу" йде на місцеві вибори. Кандидати на посади голів в більшості ОТГ в Харківській області, в тому числі Харкова — Олексій Кучер, Чугуєва — Галина Мінаєва, Ізюма — Валерій Марченко, Куп'янська — Валерій Любота, Богодухова — Анатолій Рисцов, Лозової — Олексій Криворучко, Краснограда — Олексій Кайдаш. Всього ми висунули 1842 кандидати в депутати рад різних рівнів, 52 — кандидати на посади голів ОТГ", — зазначив Сушко.

Голова обласної організації політпартії представив лідерів кандидатського списку в депутати Харківської обласної ради:

  • Перший заступник голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко;
  • Гендиректор "Турбоатома" Віктор Суботін;
  • Чемпіон світу з боксу Сергій Федченко;
  • Бізнесмен, нардеп минулого скликання Верховної Ради Роман Семенуха;
  • Громадський діяч, нардеп минулих скликань Юлія Ковалевська.

Частина конференції пройшла в обмеженому форматі через загрозу поширення коронавірусу. На ній були присутні тільки члени харківської обласної організації.

На порядку денному були такі питання — "Про порядок розгляду питань про висунення кандидатів у депутати, а також на посади сільських, селищних, міських голів", "Про затвердження передвиборчої програми Харківської обласної організації політичної партії "Слуга народу","Про висунення кандидатів в депутати Харківської обласної ради","Про висунення кандидатів до районних рад у районах Харківської області","Про висунення кандидатів в депутати сільських, селищних рад територіальних громад з кількістю 10 тисяч виборців і більш Харківської області", "Про висунення в кандидати сільських, селищних і міських рад територіальних громад з кількістю виборців до 10 тисяч","Про висунення кандидатів на посади сільських, селищних, міських голів в межах Харківської області" ,"Про затвердження кандидатур представників організацій партії до територіальних виборчих комісій з правом дорадчого голосу","Про затвердження списків уповноважених осіб організації партії в передвиборчих округах".

"Процес відбору кандидатів здійснювався активом обласної партійної організації. Частина кандидатів була відібрана в рамках проєкту "Відкриті списки", коли кожен бажаючий, хто вирішив запропонувати конкретну програму в розвитку певної території, отримав право брати участь в своєрідному партійному праймеріз. Кращі кандидати потрапили до списку "Слуги народу" рад різних рівнів", — пояснив Сушко.

Повні списки пообіцяли опублікувати пізніше на офіційних ресурсах.

Олексій Кучер зазначив, що в команді "Слуги народу" в Харківській області — люди різного віку, але з хорошим досвідом. Кандидат в мери Харкова пообіцяв зробити виборців задоволеними життям в місті.

"Я заходжу в мерську кампанію, щоб перемогти. Я маю волю до перемоги, сили для цього і одне з найголовніших — віру в це. У нас є команда і підтримка президента. Команда у нас сформувалася унікальна. Люди мають досвід, серйозний базовий потенціал . Він може бути переданий тим, хто молодий. Це молоді люди, які пройшли з нами довгий шлях. Вони зарекомендували себе як віддані, відповідальні, можуть вирішувати серйозні питання, — сказав Кучер. — Слід визнати, що у нас місто красивих — парків, фонтанів, ринків. Але для кого це все? Потрібно розуміти, що головне — це все для людей. І в тих же парках, біля фонтанів, повинні перебувати люди задоволені, з сяючими очима. Наше завдання зробити їх такими".

Його підтримала кандидат до Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко. Вона дала обіцянку — не підвести президента і виборців.

"Я хочу сказати, як людина, яку обрали першою в списку. Та команда, яка виграє на виборах, не повинна зганьбити нашого президента, народних депутатів і людей, які довірять свої голоси. Наша команда готова до будь-яких викликів, навантажень. Ми готові йти на вибори. Маємо сили і бажання для того, щоб працювати на розвиток нашого регіону", — зазначила вона.

Ще один кандидат до облради Роман Семенуха нагадав, що вибори 25 жовтня будуть "історичними", оскільки Україна отримала новий адміністративно-територіальний устрій. Тому, на його думку, важливо, щоб професіонали прийшли не тільки до обл- і міськради, а й ОТГ.

"Все буде по-іншому. Як на мене, дуже важливий якісний склад не тільки Харківської міської ради, обласної, а й якість і готовність тих людей, які будуть балотуватися, і стануть депутатами ОТГ. Саме на них буде лежати дуже висока відповідальність — навчитися керувати новими територіями. Всі громади повинні бути здатними в фінансовому плані і я сподіваюся, маючи сьогодні уряд, більшість у Верховній Раді, ми зможемо разом досягти цих завдань", — сказав Семенуха.

Нагадаємо, на посаду Харківського міського голови від "Слуги народу" претендує Олексій Кучер. Також про намір балотуватися повідомили діючий мер Геннадій Кернес, нардеп Олександр Фельдман, представник партії "Демократична сокира" Микита Соловйов, позафракційний депутат міськради Ігор Черняк, волонтер Олег Абрамичев від партії "Європейська Солідарність", голова громадської організації "Міські реформи" Олександра Нарижна від партії "Голос" і бізнесмен, депутат Харківської міськради Тарас Сітенко

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.