Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Клон не пройшов: в Харківській області відмовилися реєструвати "двійника" мера

Людмила Мінаєва не зможе балотуватися на пост Чугуївського міського голови.

У міській виборчій комісії намагалася зареєструватися тезка Чугуївського міського голови Галини Мінаєвої.

Кандидатом на посаду Чугуївського міського голови хотіла стати Людмила Мінаєва, що має таке ж призвище, як у чинної міської голови Галини Мінаєвої. 27 вересня Чугуївський відділ поліції відкрив кримінальне провадження щодо перешкоджання здійсненню виборчого права. Про це повідомили в Громадянській мережі "ОПОРА".

Чинна мер Чугуєва буде боротися за цю посаду на майбутніх виборах, її висунули кандидатом від партії "Слуга Народу". Галина Мінаєва розповіла KHARKIV Today, що їй відомо про "двійника".

"Знаю, що намагалася зареєструватися, але не зареєстрували, але туди не лізу", — розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЕ: Хто хоче стати депутатом Харківської облради: зять Добкіна, син Кернеса і шурин Ярославського

За інформацією "ОПОРИ", 23 вересня міська територіальна виборча комісія в перший раз відмовила Людмилі Мінаєвій в реєстрації кандидатом на посаду Чугуївського міського голови.

"На засіданні було прийнято рішення відмовити в реєстрації Людмилі Мінаєвій, адже грошова застава була внесена з порушенням. Вона внесла 5100 гривень замість 5000 гривень. Ми їй повідомили, дали їй телефонограму. Вона сказала, що принесе новий пакет документів. 24 вересня від неї надійшов новий пакет документів ", — розповіла голова міської ТВК Анастасія Вяльдіна.

У комісії уточнили, що в новому пакеті документів від "двійника" не було автобіографії та фотографії на електронному носії. 25 вересня члени ТВК намагалися зв'язатися з Людмилою Мінаєвою, але її телефон був відключений.

До 28 вересня "двійник" не вийшла на зв'язок і їй відмовили в реєстрації як кандидата на пост мера Чугуєва, оскільки не був зібраний увесь пакет документів. Таке рішення міська ТВК прийняла на засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЕ: Місцеві вибори: в Харківській області не вистачає виборчих скриньок

В "ОПОРІ" додали, Людмилу Мінаєву звинувачують в перешкоджанні здійснення виборчого права.

"27 вересня в Чугуївський відділ поліції надійшла заява від місцевого жителя про те, що 62-річна жінка за грошову винагороду подалася "двійником" в списки кандидатів на вибори голови Чугуївського громади. Крім того, заявник зазначив, що жінка вже одного разу була видалена зі списків кандидатів за неправдиві дані щодо свого місця реєстрації. Проте, подала свою кандидатуру знову, де вказала своїм місцем реєстрації неіснуючу адресу. За цим актом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 157 КК України — перешкоджання здійсненню виборчого права. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі", — повідомили їм в Центрі громадських зв'язків ГУ Нацполіціі в Харківській області.

За даними "ОПОРИ", 28 вересня в міську ТВК надійшов запит від слідчих про надання їм копій документів, які Людмила Мінаєва подавала в ТВК для реєстрації.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.