Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харкову затвердять нові тарифи на воду і каналізацію на 2021 рік

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Ціна на водопостачання зросте на 12%, на водовідведення — на 0,39%.

Якщо тариф затвердять, споживачам доведеться платити 14,23 гривні за кубометр води і 7,71 за куб стоків.

4 грудня територіальний підрозділ Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), проведе відкрите обговорення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік. Через карантин обговорення буде проходити в режимі онлайн — на платформі Zoom. Про це повідомили в комунальному підприємстві "Харківводоканал".

Заявки на участь в обговоренні, а також зауваження і пропозиції приймали до 30 листопада.

Згідно з проєктом постанови НКРЕКП №1141, тариф на централізоване водопостачання для споживачів, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (підприємства, оптова ціна), складе 5.59 гривні за кубометр (без податку).

Споживачі, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (населення), будуть платити 14.23 гривні за кубометр (без податку). Чинний тариф — 12.69 гривні, зростання плюс 12,14%.

Тариф на централізоване водовідведення для споживачів-суб'єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення становитиме 2,42 гривні за кубометр (без податку).

Для тих, хто не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, передбачений тариф в розмірі 7.71 гривні за кубометр (без податку). Зараз населення платить за водовідведення 7.68 гривні, тобто ціна зросте на 0,39%.

Відзначимо, що діючі тарифи на водопостачання і водовідведення обговорили в січні 2020 року, прийняли їх в лютому. Пропозицію про нові тарифи на 2021 рік "Харківводоканал" висловив в травні. У КП відзначили, що причиною підвищення тарифу на наступний рік стало збільшення витрат на електроенергію і витрат на оплату праці.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.