Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську воду визнали найнебезпечнішою: результати дослідження

Фото: Телеграф
Дослідження показали, що вода з харківського трубопроводу може погіршувати імунітет і надавати канцерогенний вплив на організм.

Перед тим, як використовувати водопровідну воду для пиття чи приготування їжі, її обов'язково необхідно фільтрувати.

Вода, яка ллється з крана в будинках харків'ян, може викликати генетичні проблеми і навіть скоротити тривалість життя. Такі результати досліджень оприлюднили в програмі "Таємний агент" на Новому каналі. Журналісти віддали на перевірку експертам воду з Харкова, Києва, Тернополя та Чорноморська.

Найнебезпечнішою, за результатами дослідження, визнали воду з Харкова. При цьому двоє показників з трьох виявилися в межах норми.

Так, у воді з харківського трубопроводу присутній хлор. Його показник в межах норми. Ще один показник — жорсткості — граничний з нормою. Це говорить про наявність різних солей.

А ось показник перманганатної окислюваності (цей показник відображає загальну концентрацію органіки в воді — ред.) — значно перевищений. Це говорить про те, що така вода може погіршувати імунітет і надавати канцерогенний вплив, імунотоксичну і генотоксичну дію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська каналізація страждає через незаконні викиди нафтопродуктів

Біотест (дослідження на токсичність), який провели в столичному Інституті колоїдної хімії та води, показав, що якщо вживати таку воду, то, людина буде частіше хворіти, а тривалість її життя скоротиться.

Десять піддослідних рибок даніо-реріо провели у воді чотири доби (96 годин). Потім у рибок взяли кров на дослідження. Результати показали, що харківська вода має хронічну токсичність — "клітини неправильно діляться і з'являється проблема на генетичному рівні".

Все це говорить про те, що водопровідну харківську воду можна використовувати тільки в якості так званої технічної води. Перед тим, як використовувати воду з-під крана для пиття чи приготування їжі, її необхідно додатково очищати — фільтрувати.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.