Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський зоопарк витратить на м'ясо для тварин майже п'ять мільйонів гривень

Зоологічний парк планує закупити м'ясо конини, курки, яловичини, а також яловичої печінки.

Зоопарк купить близько 40 тонн м'яса.

Комунальна організація "Харківський зоологічний парк" витратить 4 987 705 гривень на закупівлю м'яса для корму тваринам. Відповідний тендер в понеділок, 23 листопада, з'явився на сайті Prozorro.

У документації йдеться, що планується придбати 32 290 кг м'яса конини і 7 103 кг м'яса курки (на це витратять 3 999 605 гривень), а також 7 247 кг м'яса яловичини і 921 кг яловичої печінки (на це витратять 988 100 гривень).

М'ясо конини повинні поставити у вигляді охолоджених поздовжніх напівтуш, які приготовлені відповідно до вимог технологічних інструкцій з дотриманням санітарних норм і правил. Запах м'яса — властивий його виду, без ознак псування, саме воно повинно бути з малиновим відтінком і яскраво вираженою мармуровістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Харкова приїхали великі хижі кішки

Курку слід поставити у вигляді охолоджених бройлерів I категорії, які мають добре розвинені м'язи. Замороження, розморожування і повторна заморозка м'яса заборонені.

М'ясо яловичини повинно бути I категорії і відповідати  вимогам технологічних інструкцій. Постачати слід у вигляді поздовжніх напівтуш без залишків внутрішніх органів і забруднення. Не допускається поставка м'яса биків.

Яловичу печінку в зоопарку чекають без згустків крові і залишків лімфатичних вузлів, жиру і поганого запаху.

Поставити м'ясо необхідно до 31 грудня 2021 року. Аукціон запланований на 29 січня.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в зоопарку Харкова капуцини переїхали до нового вольєру, на черзі — ігрунки і зелені мавпи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.