Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський вчений, визнаний винним в державній зраді, програв у Верховному Суді

Фото: Facebook / Андрей Лесик
Засуджений за держзраду вчений з Харкова Мехті Логунов більше року тому по обміну військовополоненими потрапив до "Л/ДНР". На той момент йому було 85 років.

Адвокат не виключає, що його підзахисний захоче звертатися до Європейського суду з прав людини.

Верховний Суд України визнав справедливим покарання у вигляді 12 років позбавлення волі для Мехті Логунова. Суд встановив, що він збирав інформацію, що містить державну таємницю, щоб передати її представникам Російської Федерації. Про це повідомили в Офісі генпрокурора. Засідання відбулося 4 лютого.

За словами адвоката Мехті Логунова — Дмитра Тихоненкова, його підзахисний знає, що суд був, але вони не зв'язувалися і про подальші дії захиснику не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд оголосив у розшук трьох "харківських терористів"

"Я сподіваюся, що він якось на мене вийде і ми якось вирішимо, коли він визначиться. Я не спілкуюся зараз з ним, але в будь-якому випадку він знає, що був суд, він повинен мене знайти", — розповів KHARKIV Today Дмитро Тихоненков.

Адвокат вважає, що якщо Мехті Логунов захоче звертатися до Європейського суду з прав людини, то перспективи є, оскільки у справі "дуже багато порушень".

Дмитро Тихоненков уточнив, касацію подавав "дуже давно". На порталі "Судова влада" KHARKIV Today вдалося знайти інформацію, що його касаційна скарга надійшла до суду в квітні 2020 року. В цей час Мехті Логунов вже знаходився на території "Л/ДНР".

Нагадаємо, під час обміну полоненими 29 грудня 2019 року Україна видала "Л/ДНР" Мехті Логунова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський суд збирається допитати Штепу наступного тижня

У липні 2018 року Орджонікідзевський суд Харкова визнав Мехті Логунова винним в державній зраді і засудив до 12 років позбавлення волі. Засуджений подав апеляцію. У листопаді 2019 року Харківський апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції в силі (12 років позбавлення волі).

За даними СБУ, кандидат технічних наук після провалу "ХНР" зібрав терористичну організацію, до складу якої увійшли 18 осіб. Сфера інтересів — військові розробки українських вчених, зокрема, діяльність ХФТІ (Харківський фізико-технічний інститут). Логунова цікавили місцезнаходження радіоактивних відходів. Також група Логунова збирала інформацію про військові об'єкти Харківської області, кількість озброєння, особисті дані військових і патріотів, які він передавав російським кураторам. Крім цього, вчений вербував людей для участі в незаконних збройних формуваннях.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.