Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські ресторатори з каструлями протестують проти "карантину вихідного дня"

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
На мітинг вийшли більше 500 представників сфери громадського харчування і підприємців.

На цьому тижні це вже другий мітинг проти "карантину вихідного дня" під Харківською ОДА.

13 листопада в центрі Харкова зібралися більше 500 осіб — власники і співробітники кафе, ресторанів, представники кінотеатрів і підприємці ринків. Вони незадоволені новими обмеженнями і хочуть продовжити роботу у вихідні дні.

Учасники мітингу тримали в руках плакати з написами: "Податки і оренда теж підуть на карантин?", "Ми є. Ми хочемо їсти", "Владу на карантин", "Ліквідувати потрібно COVID, а не ресторани". Вони принесли з собою каструлі і стукали по них ложками, дуділи в дудки і скандували: "Дайте працювати".

Підтримати протест прийшла харків'янка Аліна, вона працює в закладах громадського харчування і не хоче "карантину вихідного дня". В руках у неї був плакат, де зображено бургер в масці.

"Ми тут тому, що відчуваємо несправедливість, чому одним працювати можна, а іншим не можна? У нас все стерильно, все безпечно. Ми намалювали бургер — це наш якірний продукт, він безпечний", — розповіла вона.

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Студент Георгій підробляє в "Дафі" і робота у вихідні — це його основний заробіток.

"Я проти карантину вихідного дня і вийшов відстоювати свої конституційні права. Я не хочу втратити свою роботу. Я вчуся і робота у вихідні — основний мій дохід", — пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під покровом карантину. Як в Харкові збираються обійти локдаун

Підтримати мітинг прийшла директорка кінотеатру "Планета кіно" в Харкові Наталія Бєляєва. Вона нарікає, "карантин вихідного дня" ставить під загрозу роботу кінотеатрів, оскільки в цей час до них приходить найбільше глядачів.

"Компанія з березня не отримує доходів, ми не працювали п'ять місяців, при цьому платили всі платежі, зарплату персоналу. Коли нас відкрили в липні, нам дали обмеження — не більше 50% повинна бути наповнюваність, тобто ми втратили свої доходи вже на 50%. Зараз нам не дають працювати у вихідні, тобто ми недоотримаємо 80% доходів і змушені говорити про те, що знаходимося на межі закриття. Тому я звертаюся до нашої влади для того, щоб вони нас почули, для того, щоб вони не вбивали галузь кінотеатрів і дали нам право працювати", —підкреслила вона.

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Після протесту біля Харківської ОДА мітингувальники вирушили до будівлі Нацполіціі.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет міністрів прийняв рішення про введення загальнодержавного карантину в Україні і "карантину вихідного дня". Такий вид карантину почне діяти в ці вихідні, з 14 листопада і триватиме до 30 листопада. У будні діятиме карантин з обмеженнями для "помаранчевої" зони.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.