Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область — в лідерах за виплатами "ковідним швидким"

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
В цілому по країні центри екстреної медичної допомоги отримали від НСЗУ за обслуговування "ковідних" пацієнтів понад 3,9 мільярда гривень.

Харківська область — на третьому місці за фінансуванням коронавірусних бригад "швидкої".

Співробітники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської області отримали за надання допомоги пацієнтам з коронавірусом 336 мільйонів гривень. Про це в п'ятницю, 20 листопада, повідомили в Національній службі здоров'я України.

Більше заплатили тільки їх колегам з Києва — 516 мільйонів гривень, а також Львівської області — понад 351 мільйон гривень.

В цілому по країні центри екстреної та медичної допомоги отримали від НСЗУ за обслуговування "ковідних" пацієнтів понад 3,9 мільярда гривень. Всього ж ці центри, з урахуванням надання екстреної медичної допомоги, отримали понад 8,9 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська область переступила позначку 50 000 хворих коронавірусом

Раніше KHARKIV Today писав про те, що в місті та області планують збільшити кількість бригад, які будуть обслуговувати виклики по коронавірусу.

Також в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Харківській області відзначали, що в жовтні щодня на виклики до пацієнтів з коронавірусом виїжджають до 33 "ковідних" бригад.

При цьому в центрі не стали уточнювати, скільки одна бригада обслуговує коронавірусних пацієнтів на добу. Однак відзначили, що навантаження у таких бригад не більше, ніж у решти, хоча часу з хворими потрібно більше. Залишається проблемою влаштувати пацієнта до тієї чи іншої лікарні.

У НСЗУ нагадали, що надання екстреної медичної допомоги та надання допомоги пацієнтам з COVID-19 і з підозрою на нього є безкоштовним.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.