Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область — на третьому місці в Україні по боргах за комунальні послуги

Мешканці Харківської області заборгували за послуги ЖКГ 4 мільярди 817 мільйонів гривень.

Мешканці Харківської області заборгували за послуги ЖКГ 4 мільярди 817 мільйонів гривень.

До 1 березня 2020 року заборгованість українців за комунальні послуги склала 32 мільярди 690 мільйонів гривень. З початку року борги населення за послуги ЖКГ (без урахування газу і електроенергії) зросли, кажуть у Державній службі статистики України.

Найбільше за комунальні послуги заборгували жителі Києва — 6 мільярдів 808 мільйонів гривень. На другому місці жителі Дніпропетровської області з боргом в 5 мільярдів 516 мільйонів гривень. Харківська область посідає третє місце, сума заборгованості — 4 мільярди 817 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25% харків'ян в березні не сплатили рахунки за воду і каналізацію

Також Харківська область потрапила до списку регіонів з найнижчим рівнем розрахунків за спожиті послуги ЖКГ — платять 75,3% споживачів. Гірше платять за рахунками тільки в Херсонській — 74,5% і Луганській областях — 74,9%.

У Міністерстві скаржаться, що карантин вніс корективи у звичний уклад життя, але все ж просять оплачувати комунальні послуги вчасно.

"Уряд зробив ряд першочергових кроків і заходів на підтримку населення під час карантину, серед яких — визначення на законодавчому рівні забезпечення безперервного надання комунальних послуг, а також заборона в період карантину і протягом 30 днів після його закінчення нараховувати і стягувати штрафи і пені за несвоєчасну сплату. Однак Мінрегіон звертає увагу на те, що це не означає повне скасування оплати за комунальні послуги. Складним для країни був минулий місяць, люди почали економити, чекаємо дані за березень", — підкреслив голова Міністерства Олексій Чернишов.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.