Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська міська рада замовила обробку документів на сервері у свого ж КП за півмільйона гривень

Харьковский горсовет подал апелляцию из-за регионального статуса русского языка
"Міський інформаційний центр" отримує з міського бюджету по 41 500 гривень на місяць.

"Міський інформаційний центр" отримує з міського бюджету по 41 500 гривень на місяць.

Харківська міська рада замовила послугу з обробки інформації з використанням програмного забезпечення "Сервер нормативних документів" для доступу до системи "Єдиний міський реєстр актів Харківської міської ради, міського голови та виконавчих органів ради" за 498 000 гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Аукціон пройшов 15 квітня. Єдиним учасником торгів і переможцем стало комунальне підприємство "Міський інформаційний центр". У міськраді порахували, що виконати таке індивідуальне замовлення може тільки це підприємство, яке є адміністратором Реєстру. У роботі з іншими фірмами міськрада називає ряд мінусів.

"Маємо такі висновки — необгрунтовані значні фінансові витрати, необхідні на закупівлю програмного забезпечення, що має бути розроблено за індивідуальним замовленням з урахуванням специфіки роботи Харківської міськради, неможливість автоматичного перенесення архіву зі збереженням всіх складних зв'язків документів один з одним, виконавець послуг повинен забезпечити значні серверні потужності, комплексні заходи щодо захисту інформації, резервне копіювання даних, швидку дію каналу Інтернет. Основною вимогою є дотримання вимог законодавства та забезпечення своєчасного оприлюднення документів. КП "Міський інформаційний центр" забезпечує дані вимоги шляхом розміщення працівників безпосередньо на території замовника", — відзначили в міськраді.

У міськраді також підкреслили, що "Міський інформаційний центр" є адміністратором Єдиного міського реєстру актів Харківської міськради. КП вносить нормативно-правові акти до Реєстру, веде облік, систематизує, класифікує і захищає документи від пошкоджень і знищення. Сервер нормативних документів розміщений на ресурсах "Міського інформаційного центру". На сервері зберігаються документи, починаючи з 1991 року: це — майже 143 000 документів і 140 гігабайт простору. Кожен має безліч посилань.

"Ключовою вимогою функціонування системи є створення адміністраторами системи посилань і зв'язків з іншими документами в автоматичному і ручному режимі. Тож деякі документи налічують більше 3000 посилань і зв'язків з іншими документами, які не підлягають автоматичному відновленню", — заявив замовник.

Міськрада каже: КП має вчасно публікувати документи, створювати нову базу даних не можна.

"Не допускається можливість їх переривання або створення нової бази даних, оскільки це призведе до втрати цілісності і актуальності інформації про нормативні документи Харківської міської ради та її виконавчих органів, а це в свою чергу не зможе забезпечити прозорість роботи Харківської міськради і забезпечити вільний доступ фізичних та юридичних осіб до актів", — сказано в документації.

Договір міськрада і підприємство уклали 28 квітня. Надавати послугу КП буде до 31 грудня 2020 року. Згідно з документацією, щомісячна вартість послуг складатиме 41 500 гривень. При цьому в договорі зазначено, що оплата почалася з січня 2020 року.

Як писав KHARKIV Today, Харківська міськрада заплатить за коментарі в Facebook і спілкування з передплатниками по 35 тисяч гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.