Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків купить 50 контейнерів для збору скла у дворах

За півмільйона гривень придбають 50 контейнерів.

Зелені контейнери для збору скла встановлять у дворах будинків до кінця року.

Департамент житлового господарства Харківської міської ради хоче купити контейнери для роздільного збору сміття за 550 000 гривень (кожен — по 11 тисяч гривень). Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Контейнери купують по проекту переможця бюджету участі — "Роздільний збір сміття — перший етап". Їх встановлять на прибудинкових територіях будинків в Харкові.

Згідно з документацією, всього планують купити 50 контейнерів. Вони будуть пофарбовані в зелений колір. Каркас контейнера буде складатися зі сталі, знизу до нього приварять ніжки з профільної труби, ззаду — двері з замком. Всередині контейнера будуть металеві гачки для кріплення мішка. Всі металеві деталі покриють емаллю в два шари.

Висота одного контейнера складе 1750 міліметрів, довжина — 1000 мм, ширина — 500 міліметрів. Лоток для збору скла матиме розмір 200х200х400 міліметрів. Готовий контейнер поставлять на бетонну плитку. По всьому контейнеру попереду буде розміщуватися наклейка з написом — "Сюди кидайте банки, пляшки. Чи знаєте ви, що одна пляшка розкладається понад 1000 років".

У комплект до контейнера також входять два мішка і роз'яснювальна література по експлуатації. Замовник вимагає рік гарантії на вироби. У вартість постачальники повинні включати транспортні витрати з доставки контейнерів до будинків, вартість монтажних робіт і зарплату робітникам.

Аукціон призначений на 15 вересня. Контейнери  встановлять до кінця 2020 року.

Як писав KHARKIV Today, в квітні комунальне підприємство "Муніципальна компанія поводження з відходами" купило десять контейнерів для роздільного збору сміття за 189 тисяч гривень (кожен — 18,9 тисячі гривень), через три місяці — ще 14 за 275 000 гривен (19,6 тисячі гривень).

Нагадаємо, проект "ЖК, ЖБК та ОСББ — сортує" набрав найбільшу кількість голосів. Він передбачає установку контейнерних майданчиків та монтаж контейнерів для роздільного збору сміття на прибудинкових територіях житлово-комунальних, житлово-будівельних кооперативів та об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Для його реалізації необхідно 1 000 000 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.