Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Хакери з Харківської області вкрали понад десять мільйонів гривень з карток

Група втручалася в роботу банківських систем та крала гроші з карток.

Група втручалася в роботу банківських систем та крала гроші з карток.

Мінімум 15 осіб створили групу для злому банківської системи. Хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, завдяки якому крали реквізити банківських рахунків громадян США, Європи, України та їх персональні дані. Про це повідомили в УСБУ в Харківській області.

"Зокрема, через електронні платіжні сервіси, в тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили вкрадені гроші на власні рахунки до вітчизняних та банків РФ і привласнювали", — розповів начальник прес-центру УСБУ Владислав Абдула.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження правоохоронці провели у Харкові 16 обшуків за місцем роботи хакерського центру та за місцями проживання фігурантів.

Слідчі СБУ вилучили 40 одиниць комп'ютерної техніки з фотографіями і реквізитами закордонних банківських карт, готівку та цінності на суму понад 12 мільйонів гривень, документи на рухоме і нерухоме майно в Україні та за кордоном.

Найближчим часом хакерам повідомлять про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних засобів) КК України.

Слідчі дії тривають.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.