Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кандидат у заступники Айни Тимчук не пройшов спецперевірку

ФОТО: Facebook Игорь Горишний
Ігорю Горішньому відмовили в призначенні на посаду.

Депутат Харківської облради Ігор Горішній був кандидатом на посаду заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук.

Ігорю Горішньому відмовили в призначенні. З 16 січня кандидат на посаду заступника голови Харківської ОДА проходив перевірку відповідно до Закону "Про очищення влади". Інформація про це опублікована на сайті ХОДА. Причина відмови в призначенні не названа.

За словами керівника апарату Харківської ОДА Володимира Клюцевського, відмова в призначенні може бути пов'язана з непроходженням спецперевірки.

"Коли людина подавала документи на призначення і отримала погодження в Офісі президента, Кабінеті міністрів, далі починається по відношенню до нього спецперевірка. Це офіційно публікується і подача декларації відбувається, але якщо є причини, які унеможливлюють зайняття посади, в результаті негативного висновку однієї з установ, які проводять спецперевірку. Це може бути НАПК, СБУ, ДФС. Тоді людині відмовляють у призначенні", — пояснив чиновник KHARKIV Today.

За словами Клюцевського, є дві серйозні причини, через які кандидат не може пройти спецперевірку.

"Перша — це люстрація, претендент на посаду перебуває в тій категорій людей, яким обмежено право займати посади держслужби. Друга — це висновки НАПК, якщо людина колись притягувалася до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення і їй заборонено обіймати посади протягом трьох років з моменту набуття сили рішення суду. Більше немає таких серйозних причин", — розповів керівник апарату Харківської ОДА.

Відзначимо, Ігор Горішній з 2010 року по 2014 рік обіймав посаду голови Золочівської районної державної адміністрації. У березні його звільнив виконуючий обов'язки президента і голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Зараз Ігор Горішній засідає в Харківській облраді (фракція "Блоку Кернеса"), є членом комісії облради з питань бюджету. До цього він успішно співпрацював з Партією регіонів і політичною партією "Відродження".

 

Скрин: сайт ХОГА
Скрін: сайт ХОДА

Раніше було відомо, що Айна Тимчук відправляла кандидатуру Ігоря Горішнього на посаду свого заступника для узгодження Кабінетом міністрів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.