Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Головам ОДА доручили найближчим часом забезпечити ліжка киснем

Доручення дав Кабінет міністрів України.

Ліжка для пацієнтів з коронавірусом повинні бути забезпечені киснем на 80%. У жовтні кількість ліжок з киснем збільшилася на 6,8 тисячі.

Кабінет міністрів України доручив головам обласних державних адміністрацій забезпечити киснем ліжка для хворих коронавірусом на 80%. Про це повідомили в Офісі президента з посиланням на селекторну нараду.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль нагадав, що на закупівлю кисню для лікарень вже направили 571 мільйон гривень. У приклад областей з хорошим забезпеченням киснем привів Херсонську область (85%). Області з 50% забезпеченістю ліжок киснем — Кіровоградська, Закарпатська, Хмельницька, Полтавська, Житомирська і Вінницька. За словами прем'єра, в жовтні ситуація покращилася.

"Зараз до кисню підключено більше 16 тисяч ліжок — на  6800 більше, ніж було у вересні", — відзначили в Офісі президента.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну проконтролювати процес забезпечення ліжок киснем і перевірити підготовку до розгортання ліжок в немедичних установах. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, зараз збирають відповідні пропозиції з регіонів — які матеріали, обладнання потрібні, скільки лікарів і коштів на зарплату. У Харкові думають про маршрути для ургентних випадків. Лікарні для таких пацієнтів обіцяють профінансувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харкову і області дали більше 37 мільйонів на кисень для хворих коронавірусом

"Міністр також відзвітував, що відпрацьовуються маршрути про перенаправлення пацієнтів з ургентними випадками до інституту Національної академії медичних наук і лікарень "Укрзалізниці" в Харкові, які додатково профінансують для допомоги в лікуванні хворих коронавірусною хворобою COVID-19", — повідомили в Офісі президента.

Як писав KHARKIV Today, на початку карантину в лікарнях Харківської області було 97 кисневих точок і 32 концентратори. Станом на 20 жовтня — понад 700 кисневих точок і 90 концентраторів. У Харківській ОДА кажуть, що продовжують закупівлю, але є проблема з постачальниками.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.