Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ліжка для ковідних хворих скоро з'являться в спорткомплексах і виставкових залах

Від регіонів зажадали вирішити питання з додатковими ліжками "швидко і оперативно".

У Кабміні закликали шукати найпростіші способи для поставки кисню до точок підключення, щоб якомога швидше підключити ліжка без проведення будівельних робіт.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив головам обласних державних адміністрацій додатково збільшити на 25 тисяч кількість ліжок для лікування хворих коронавірусом. Про це повідомили на урядовому порталі.

"Нам потрібно 25 тисяч додаткових ліжко-місць в спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним, без потреби в ремонтах, з теплом, де ми можемо приймати людей. Питання "якщо вони будуть потрібні" не стоїть. Їх потрібно почати готувати під додаткові ліжко-місця. Без обговорень", — підкреслив Шмигаль.

Як писав KHARKIV Today, раніше заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тарас Пастух повідомляв, що питання розгортання додаткових 9 тисяч ліжок в регіоні для пацієнтів з коронавірусом розглядалося, але мова не йде про найближчий час. Всього в області є 18 тисяч ліжок.

Крім того, розгорнути ліжка для хворих коронавірусом можуть не в лікувальних закладах — санаторіях, готелях і спортивних приміщеннях. Але це — на крайній випадок.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.