Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Голова МОЗ не вважає великою проблемою пошук медиків для нового відділення харківської "інфекціонки"

Максим Степанов. Фото: Харьковская ОГА 
Зараз дефіцит медперсоналу в лікарні, де лікують хворих коронавірусом, зменшився, але довелося залучати вчорашніх студентів, щоб укомплектувати штат.

За словами Степанова, двох місяців вистачить, щоб знайти реаніматологів та інфекціоністів для нового відділення інтенсивної терапії, яке відкриють для хворих коронавірусом в обласній інфекційній лікарні.

Проєкт нового відділення інтенсивної терапії міністр назвав чітким і ефективним. Про це голова МОЗ Максим Степанов повідомив на брифінгу 20 серпня під час робочої поїздки до Харкова.

"Те, що стосується відкриття додаткових реанімаційних ліжок в Харківській обласній інфекційній лікарні — я все це подивився, є чіткий проєкт на 20 ліжок для відкриття цього відділення. Воно досить ефективне з точки зору розташування так, як це виглядає. Весь термін реалізації становить від 1,5  до 2 місяців", — розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов насварив харків'ян за відсутність масок в транспорті і магазинах

Степанов упевнений, що якщо паралельно проводити будівництво і займатися підбором кадрів, то проблем не виникне.

"Це той період часу, коли 100% можна залучити додатковий персонал, тобто знайти відповідні кадри, які будуть там працювати. Це і лікарі-реаніматологи, і лікарі-інфекціоністи. Ми це обговорили з головним лікарем, він повністю погоджується, що якщо ці процеси просувати паралельно, це все можливо зробити і вирішити питання. Тому я не думаю, що там виникне велика проблема. Знову ж таки, якщо рухатися паралельними процесами — і почати будувати, і підбирати кадри, людей, які будуть там працювати, саме фахівців", — уточнив міністр охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яким буде нове відділення в харківській "інфекціонці"

Нагадаємо, вакансії молодшого медперсоналу та лікарів в обласній інфекційній лікарні закриті. Але лікарі працюють без вихідних — виходять на роботу по суботах і неділях на півдня. Потребу в медсестрах в лікарні закрили завдяки випускникам Куп'янського медколеджу. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.