Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Другий день поспіль у Харкові обливають фарбою Жукова

Фото: "Фрайкор"
Бюст залитий червоною фарбою.

Комунальники змивають фарбу з пам'ятника Жукову.

20 травня вночі у Харкові по проспекту Григоренка невідомі облили червоною фарбою пам'ятник маршалу Жукову. Це стало відомо з повідомлення на сторінці військово-патріотичної організації "Фрайкор" в Facebook.

"Нічні вітри Харкова знову нагадали, що кривавий шлях м'ясника Жукова не змити зусиллями комунальників", — відзначили у "Фрайкорі".

У військово-патріотичній організації не говорять про авторів нічної роботи, відзначаючи, що просто поділилися інформацією на сторінці. При цьому додають: пам'ятник Жукову офіційно вже не знаходиться в Державному реєстрі пам'яток культури, тому не повинен "прикрашати" проспект в Харкові.

"Скажімо так, ми опублікували цю інформацію. Якщо ніякої реакції, тоді це питання знову будемо намагатися повернути до порядку денного. Адже на даний момент ми можемо говорити про те, що пам'ятник, який стоїть, наскільки нам відомо, вже незрозуміло, на чиєму балансі знаходиться і на якій підставі він там стоїть", — пояснив KHARKIV Today заступник керівника "Фрайкору" Богдан Войцеховський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  "Юридичний бар'єр знято": бюст Жукова більше не в реєстрі пам'яток культури

Одним з методів нагадування владі про необхідність знести пам'ятник стануть мітинги. Однак про це говорити будуть після завершення карантину.

"Зараз у зв'язку з карантином якісь мітинги з цього приводу організовувати не дуже зручно і правильно, але це буде непоганою підготовкою в плані, коли карантин закінчиться, знову ставити такі питання харківській владі", — підсумував Богдан Войцеховський.

Як писав KHARKIV Today, 19 травня в Харкові облили пам'ятник Жукову.

Нагадаємо, пам'ятник маршалу Жукову  обливали фарбою в кінці листопада минулого року. До цього бюст маршала зносили 2 червня 2019 року в день з'їзду партії "Довіряй ділам". 11 липня за особистої ініціативи Геннадія Кернеса пам'ятник повернули на місце. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.