Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дорога через "Барабашово" в Харкові стала "секретним об'єктом" (відео)

Фото: Богдан Затула / KHARKIV Today
Зараз робітники вирівнюють землю і будують бетонну коробку для тепломережі.

На місці працюють будівельники, комунальники і близько десятка одиниць техніки.

На місці будівництва дороги, яка, за планами міської влади, повинна пройти через ринок "Барабашово", йдуть активні роботи. Кореспондент KHARKIV Today в середу, 7 жовтня, побував на будівельному майданчику.

На ділянці довжиною до 100 метрів робітники вирівнюють землю і готують її до прокладання дороги. Поруч близько 15 співробітників КП "ХТМ" у форменому одязі будують бетонну коробку для прокладання тепломережі. В землі викопана яма глибиною до чотирьох метрів. Місцями вона вже покрита бетоном, з якого стирчать металеві конструкції. Зовнішня сторона коробки обкладена цеглою. На об'єкті працюють автокрани — з їх допомогою робітники переміщують бетонні блоки та інші важкі предмети. Працює вантажна техніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зливову каналізацію вздовж нової дороги через "Барабашово" витратять 11,6 мільйона гривень

Поруч з бетонною коробкою лежать труби великого діаметру. Їх прокладатимуть поруч з дорогою, паралельно їй і під нею. Старий трубопровід, який був на цьому місці раніше, демонтували.

В цілому на об'єкті присутні до 40 робітників і до десяти одиниць техніки.

ЗМІ на місці будівництва були не раді. Практично відразу до журналіста KHARKIV Today підійшли троє чоловіків спортивної статури і зажадали видалити всі зроблені фотографії.

На прохання представитися чоловіки відповіли, що працюють в "Харківських тепломережах", а об'єкт є режимним, відповідно знімати фото і відео заборонено. Якщо журналіст не видалить відзнятий матеріал, його пообіцяли "викинути в канаву" або "притягнути до відповідальності за підпал автомобіля".

"Звідки ми знаємо, може, ти зараз тут ходиш і фотографуєш, а завтра сюди прийдуть закладати вибухівку за твоїми фотографіями. Давай, зеленоокий ти наш, вали звідси", — сказав один з них.

Після відмови кореспондента піти, чоловіки стали тягнути його за руки і в підсумку повели в сторону станції метро "Київська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст для дороги через "Барабашово" обійдеться в 114 мільйонів гривень

KHARKIV Today раніше писав про те, що на початку липня розпочались роботи в районі нової дороги, яка з'єднає Салтівку і центр міста. Без офіційного оголошення і попереджень — зі зворотної від ринку "Барабашово" сторони.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.