Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Будувати ливнівки на дорозі через "Барабашово" буде компанія, яку пов'язують з депутатом Кернеса

Фото: obozrevatel.com
ливневка
Будувати зливову каналізацію поруч з новою дорогою через торговий центр "Барабашово" буде ТОВ "Спецбуд-3 ЛТД".

Фірму, яка будуватиме ливнівки, пов'язують з депутатом міськради Віталієм Ганжою.

Управління будівництва, ремонту та реконструкції департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради уклало угоду з ТОВ "Спецбуд-3 ЛТД" про будівництво зливової каналізації вартістю 8,99 мільйона гривень. Про це повідомляє "Харківський антикорупційний центр" з посиланням на Prozorro.

Йдеться про нове будівництво зливової каналізації на ділянці від вулиці Моісеївської до колектора в районі вулиці Пантелеймонівської в Харкові. Це будівництво зливової каналізації поруч з новою дорогою через торговий центр "Барабашово".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відхилятися не будемо ": в міськраді розповіли про будівництво дороги через "Барабашово"

Фірма підрядника — ТОВ "Спецбуд-3 ЛТД" — була створена в 2019 році. Вона записана на Богдана Веремейченка, однак зареєстрована за адресою: вул. Мироносицька, 30. Там же розташований офіс товариства з додатковою відповідальністю "Спецбуд-3" депутата Харківської міськради, члена депутатської фракції "Опозиційний блок "Довіряй ділам" Віталія Ганжі.

У 2019 Харківське обласне територіальне управління Антимонопольного комітету України оштрафувало за змову на тендерах ТДВ "Спецбуд-3" і ТОВ "Вега-буд" на суму 1,3 мільйона гривень кожну.

У липні 2017 року фірми разом прийшли на тендер департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради про капітальний ремонт зливової каналізації по вулиці Різдвяній і вулиці Піскунівській. Договір підписали в серпні з ТДВ "Спецбуд-3" на 4,13 мільйона гривень.

Відразу після цього договір розірвали за згодою сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області шість мільйонів на ремонт доріг хотіли віддати фіктивній фірмі

Аналогічна ситуація сталася з тендером ремонту дороги і тротуарів в Чугуєві, який оголосило Управління житлово-комунального господарства та екології місцевої міськради. Тоді підписали договір з ТДВ "Спецбуд-3" на 11,1 мільйона гривень і майже відразу розірвали його за згодою сторін.

Під час розслідування Антимонопольний комітет встановив, що ТДВ "Спецбуд-3" і ТОВ "Вега-буд" мали однакову адресу і співробітників, а керівники і власники компаній — родичі. У фірм були однакові номери телефонів.

АМКУ помітив синхронність в діяльності двох підприємств, наявність ідентичних дефектів в оформленні документів, однакові помилки і особливості електронних файлів.

Відразу після накладення штрафу були створені нові фірми — ТОВ "Спецбуд-3 ЛТД" та ТОВ "Вега-буд ЛТД".

KHARKIV Today раніше писав про те, що дорога через "Барабашово" в Харкові стала "секретним об'єктом".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.