Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До виборів допустили 194 партії: де в керівництві "засвітилися" харків'яни

Фото: KHARKIV Today
Серед керівників партій — помічниця Світличної та чиновниця Кернеса.

Про участь на місцевих виборах в Україні заявили 194 політичних партії. KHARKIV Today нарахував керівників родом з Харкова в шести з них. 

Станом на 1 січня в країні зареєстрували 349 політичних партій, майже половина проігнорувала вибори до місцевих рад, призначені на 25 жовтня.

З 194 політичних партій в керівництві таких значаться харків'яни: "Блок Світлічної "Разом!","Блок Кернеса — Успішний Харків","Християнські соціалісти", "Опозиційна платформа — За життя","Нова політика" та "Радикальна партія Олега Ляшка" .

Партією "Блок Світличної "Разом!" керує людина Райніна Вікторія Шаповал. Зараз це помічниця нардепа Юлії Світличної на громадських засадах, а до 19 травня 2019 року вона працювала керівником Офісу голови Адміністрації Президента, яким за Петра Порошенка був Ігор Райнін.

У базі даних і системі аналітики Сlarity project зазначено, що серед членів політичної ради цієї партії був політолог Антон Авксентьєв. На даний момент в Єдиному реєстрі громадських формувань значаться інші члени політичної ради партії "Блок Світлічної "Разом!". Серед них — помічниця нардепа Вікторія Белявцева, її колишні радники Олександр Абрамов, Інна Кулик, співробітниця апарату ХОДА часів Світличної Марія Бабакіна, її екс- помічниця Катерина Чаплигіна, одна із засновників організації "Єдність і розвиток" Олена Борисова (нардеп — виконавчий директор цієї організації), а також керівник громадської організації "Українська спільнота молоді" Марк Колесніков.

У керівництві партії "Блок Кернеса — Успішний Харків" значаться заступник Кернеса Тетяна Чечетова-Терашвілі та заступник директора Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Московського району Тетяна Леонова. Остання балотувалася до Верховної Ради в минулому році за списком партії "Опозиційний блок". Серед членів вищої ради партії — Яніна Чміль (заступник директора школи №157 в Харкові) і Вікторія Заранчук (працює в Управлінні освіти адміністрації Холодногірського району).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міськраді сказали, хто буде балотуватися на пост мера від партії Кернеса

Йде на місцеві вибори і партія "Християнські соціалісти". Крім екс-нардепа Михайла Добкіна, нею керує його колишній радник і екс-голова юридичного департаменту Харківської ОДА Артур Мартін, також він — засновник благодійного фонду Дмитра Добкіна.

У вищій раді у "християнських соціалістів" екс-депутати Харківської міськради Владислав Ходас і Анатолій Покроєв, помічниця екс-нардепа Добкіна Тамара Азізова, керівник благодійного фонду Дмитра Добкіна Ганна Таран, а також депутат Харківської облради Василь Кухар.

На чолі партії "Опозиційна платформа — За життя" — Юрій Бойко та харків'янин Вадим Рабінович. В членах політичної ради партії, куди входять Віктор Медведчук і Сергій Льовочкін, значиться і голова міського осередку партії Андрій Лесик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку грошову заставу заплатять кандидати на місцевих виборах в Харківській області

Керує партією "Нова політика" Володимир Семиноженко, який на початку вересня став лідером партії "Наш край" в Харківській області.

Серед керівників "Радикальної партії Олега Ляшка" значиться харків'янка Олена Кошелєва. Вона була нардепом минулого скликання від цієї ж партії.

Нагадаємо, місцеві вибори призначені в Україні на 25 жовтня. У кандидатів є час до 25 вересня на висування до місцевих рад.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.