Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Членів ОЗУ, яке пов'язують з Ігорем Райніним, відправили до СІЗО

Банда кілька років тероризувала три області, в тому числі Харківську.

Члени банди Вадима Казарцева проведуть 60 днів у слідчому ізоляторі Києва. Він сам знаходиться у розшуку.

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для чотирьох членів організованого злочинного угруповання Князя (Казарцева). Всі затримані 23 липня, в тому числі його "права рука", проведуть 60 днів у СІЗО Києва без права внесення застави.

Нагадаємо, київська "Альфа" провела операцію на піщаному кар'єрі в Рогані, який "кришувала" ця банда. За офіційною інформацією, під час обшуків за адресами проживання було вилучено майже 8,4 мільйона гривень, близько 170 тисяч доларів і 40 тисяч євро, чорнові записи, що свідчать про масштабну злочинну діяльність, засоби зв'язку, зброю і боєприпаси різних видів.

ОПГ довгий час займалася вимаганням, рейдерством і навмисними вбивствами в Харківській, Дніпропетровській і Полтавській областях, повідомили в Службі безпеки України.

"Організоване злочинне угрупування створив раніше судимий за вбивство громадянин. Вона мала чітку структуру і спеціалізувалася на різних тяжких злочинах, в тому числі, економічного і насильницького характеру. До складу ОЗГ входили в тому числі колишні правоохоронці. Угруповання мала значний вплив на представників органів місцевої влади ", - пояснили силовики.

Голова ОПГ Казарцев ховається за кордоном.

Ім'я "правої руки" Казарцева фігурувало в 2018 році в історії із захопленням елеватора в Занках. Згідно з даними у відкритих джерелах, він є власником кількох агрохолдингів і директором фірми "Харківспецбудмеханізація-7", яка виграє тендери на ремонт доріг в Харківській і Сумській областях.

Нагадаємо, кримінальних авторитетів Вадима Казарцева (Князь) і Володимира Манукяна (Мантус) пов'язували з Райніним. Однак, сам Ігор Райнін в 2016 році, коли був головою Харківської ОДА, називав озвучену інформацію домислами.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.