Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жителів Харківської області просять повідомляти про небезпечний соус

Ілюстративне фото
Заправку привезли з Нідерландів.

В Україну ввезли соус із бактеріями.

25 вересня Головне управління Держпродспоживслужби у Харківській області отримало повідомлення системи швидкого реагування про те, що у сирних соусах Cheese Dip із Нідерландів, які ввезли в Україну, виявили бактерію Bacillus cereus.

Виробником соусів є фірма Lekkerkerker Food (Netherlands). В Україні соус отримало товариство з обмеженою відповідальністю "Ян дженерал продактс Україна" з Києва.

Операторів ринку харчових продуктів та жителів Харківщини просять повідомляти про такий соус у разі його виявлення. Зробити це можна за допомогою електронної пошти на адресу: [email protected]. Також можна звертатися за номером телефону: (057) 725-19-00. У Головному управлінні Держпродслужби у Харківській області просять уникати споживання такого соусу.

Зазначимо, Bacillus cereus належить до ендемічної ґрунтової грам-позитивної паличкоподібної бета-гемолітичної бактерії. Вона викликає отруєння токсинами у людей.

Як писав KHARKIV Today, в Україну ввезли свиняче сало, свинячу печінку та яловичий жир за фальсифікованими міжнародними ветеринарними сертифікатами. Виробником продукції є французька компанія Tradival SA.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.