Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Президент зустрівся з харківськими синхроністками

Фото: Офис президента
"Русалонькам" вручили державні нагороди.

Глава держави запевнив спортсменів, що Україна буде підтримувати своїх спортсменів і створювати для них необхідну інфраструктуру.

17 серпня президент Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами — переможцями та призерами літніх Олімпійських ігор у Токіо і їх тренерами. Глава держави привітав олімпійців з успішним виступом на іграх, де вони отримали 19 нагород. Про це повідомили в Офісі президента.

Синхроністки з Харкова Марина Алексєєва і Марта Федіна опублікували у своїх Instagram отримані від глави держави нагороди — ордени княгині Ольги III ступеня. Це нагорода для жінок за визначні заслуги у різних сферах діяльності.

"Ви своїм великим трудом заробили таку кількість медалей. Я розумію, як складно готуватися до Олімпіади під час пандемії COVID-19. Ви всі — молодці, перемогли. Перемогли COVID, подолали відстань до цієї Олімпіади. А ми вас дуже підтримували", — підкреслив Володимир Зеленський.

Марта Федина, Екатерина Резник, Владимир Зеленский и Елизавета Яхно. Фото: Офис президента
Марта Федіна, Катерина Резник, Володимир Зеленський і Єлизавета Яхно. Фото: Офіс президента

За словами президента, зараз держава займається питаннями створення спортивної інфраструктури, посилює увагу до потреб спортсменів і тренерів.

"Ви це відчуєте. Ми побудуємо інфраструктуру, якій будуть заздрити інші збірні. Україна буде гідно підтримувати наших великих спортсменів", — заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки харківські спортсмени отримають за медалі на Олімпіаді

Також президент порушив питання про створення умов для повернення до України сильних тренерів, які зараз готують спортсменів для інших держав, а також для залучення іноземних фахівців.

Володимир Зеленський розповів, що у вересні, під час візиту до України президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха представлять національну програму розвитку спортивної інфраструктури.

Глава держави також висловився за проведення у майбутньому в Україні Олімпійських ігор.

"У нас їх ніколи не було. Я не впевнений, що це станеться за наш час, але ми точно все побудуємо, щоб наступним поколінням було легше", — зазначив Володимир Зеленський.

Фото: Офис президента
Фото: Офіс президента

На зустрічі президент вручив державні нагороди атлетам, які завоювали золоті, срібні та бронзові медалі на Олімпіаді-2020 року, а також їх тренерам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські синхроністки повернулися додому після Олімпіади у Токіо

Нагадаємо, команда збірної України з синхронного плавання складається з восьми харків'янок. Це — Марина Алексєєва (20 років), Владислава Алексєєва (20 років), Марта Федіна (19 років), Катерина Резник (25 років), Анастасія Савчук (25 років), Аліна Шинкаренко (22 роки), Ксенія Сидоренко (35 років) і Єлизавета Яхно (23 роки).

Як писав KHARKIV Today, 7 серпня, харківські синхроністки завоювали бронзову медаль на Олімпіаді у Токіо, 4 серпня дует "русалоньок" з Харкова також отримав "бронзу".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.