Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Нові гравці приєдналися до харківського футбольного клубу

Вендел. Фото: "Металлист 1925"
Зокрема, гравцем "Металіста 1925" став півзахисник із Бразилії.

Футбольний клуб поповнився півзахисниками, нападником і захисником. 

Восьмим літнім новачком "Металіста 1925" став 21-річний бразильський півзахисник Вендел. Строк угоди за контрактом — 1+1 рік. Про це повідомили у футбольному клубі. 

Вендел народився у бразильському місті Лімейра штату Сан-Пауло. На юнацькому рівні грав за Inter de Limeira та за молодіжну команду XV de Piracicaba. Влітку минулого року став гравцем ФК "Вовчанськ", за який провів 15 матчів у Другій лізі та два матчі в Кубку України, де відзначився чотирма голами.

Бразильський півзахисник є підопічним футбольної агенції Etafi Sports, що належить легендам харківського футболу Едмару та Клейтону Шав'єру, а цей трансфер "перша ластівка" співпраці з футбольним клубом. Основна позиція Вендела — центральний півзахисник. У "Металісті 1925" буде виступати під номером 48.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленькі харківські футболісти зможуть тренуватися у Бразилії

Також футбольний клуб уклав контракт із 21-річним українським нападником Андрієм Чируком. Строк угоди на 1+1 рік. Майбутній футболіст народився у Рівному. Футболом почав займатися у "Вересі", де першим тренером був В'ячеслав Шекель. У чемпіонатах ДЮФЛУ Андрій Чирук грав за "Металіст" та "Шахтар", у 52 зіграних матчах забив 19 голів.

На професійному рівні футболіст виступав за юнацьку та молодіжну команди "Шахтаря", у 50 зіграних матчах відзначився девʼятьма голами. Основна позиція — нападник. У "Металісті 1925" буде виступати під номером 79.

Андрій Чирук. Фото: "Металіст 1925"
Андрій Чирук. Фото: "Металіст 1925"

Іще одним гравцем футбольного клубу став 25-річний український півзахисник Артем Дудік. Строк угоди за контрактом — 1+1 рік. Футболіст народився у місті Камінь-Каширський (Волинська область). Перший тренер — Микола Кльоц. У чемпіонатах ДЮФЛУ грав за "Волинь", у 76 зіграних матчах забив 46 голів.

На професійному рівні Артем Дудік грав за "Волинь", молодіжну команду донецького "Шахтаря", "Маріуполь", білоруський "Слуцьк", польську "Сандецью", "Агробізнес" та "ВПК-Агро". У складі останнього минулого сезону провів 14 матчів. Основна позиція — правий півзахисник. У "Металісті 1925" буде виступати під номером 77.

Артем Дудік. Фото: "Металіст 1925"
Артем Дудік. Фото: "Металіст 1925"

Раніше до "Металіста 1925" доєднався 21-річний український захисник Михайло Рудавський. Строк угоди — три роки. Футболіст народився в Харкові. Його перші наставники — це тренери футбольного клубу Сергій Сохань та Роман Мельник. У чемпіонатах ДЮФЛУ грав за ХТЗ, "Металіст" та "Шахтар". Загалом 92 матчі у яких відзначився 12 голами.

На професійному рівні Михайло Рудавський виступав за юнацьку та молодіжну команди донецького "Шахтаря" та ФК "Вовчанськ". У складі останньої минулого сезону провів 12 матчів. Основна позиція — лівий захисник. У "Металісті 1925" футболіст буде виступати під номером 5.

Михайло Рудавський. Фото: "Металіст 1925"
Михайло Рудавський. Фото: "Металіст 1925"

Крім того, гравцем футбольного клубу став 22-річний український півзахисник Костянтин Бичек. Строк угоди — три роки. Майбутній футболіст народився у місті Біла Церква (Київська область). Перший тренер — Володимир Величко. У чемпіонатах ДЮФЛУ грав за ДЮСШ Ірпінь, КДЮСШ Щасливе та кропивницьку "Зірку". Загалом 68 матчів у яких відзначився десятьма голами.

На професійному рівні Костянтин Бичек виступав за донецький "Олімпік", львівські "Карпати" та тернопільську "Ниву". У складі останньої провів 20 матчів, де забив три голами. Основна позиція — атакувальний півзахисник. У "Металісті 1925" буде виступати під номером 21.

Костянтин Бичек. Фото: "Металіст 1925"
Костянтин Бичек. Фото: "Металіст 1925"

Нагадаємо, у липні "Металіст 1925" залишили семеро гравців

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.