Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Маленькі харківські футболісти зможуть тренуватися у Бразилії

Иллюстрация: "Металлист 1925"
У дітей буде можливість потрапити у професійний футбол, зокрема, в Бразилії.

У країні футболу вихованцям академії "Металіста 1925" допоможуть ще більше розкрити талант, покращити техніку, підвищити майстерність.

Домовленість про співпрацю з дитячою футбольною школою легенди харківського футболу Клейтона Шав'єра досягнув "Металіст 1925". Компаньйоном Клейтона Шав'єра є ексгравець та екстренер футбольного клубу Едмар. Про це 31 липня повідомив футбольний клуб "Металіст 1925".  

Дитяча футбольна школа Клейтона Шав'єра знаходиться у Бразилії, у його рідному місті Сан Хосе де Тапейра, що в штаті Алогао. Там уже зараз тренуються понад 80 дітей. Працює кілька філій і планується відкриття нових.

"Іще коли я не закінчив кар'єру футболіста, у мене була мрія відкрити футбольну школу. Щоб дати дітям можливість стати професійними футболістами, можливо, стати новими Клейтонами Шав'єрами" — розповів керівник бразильської дитячої футбольної школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйновані перемоги. Як росіяни нищили спортивні споруди в Харкові

Клейтон Шав'єр вважає співпрацю корисною і для українців, і для бразильців. 

"Для мене є дуже цікавою ця співпраця. Думаю, що вона буде корисною для обох сторін. Тому що діти будуть рости і знати, що в них є можливість потрапити в професіональний футбол. Як із Бразилії до України, так і з України до Бразилії", — пояснив він.

Допомагати обом сторонам пообіцяв Едмар. 

"Я виступаю тільки за цю співпрацю. Я готовий і обов'язково буду допомагати обом сторонам, щоб ця спільна робота була корисною і для школи Клейтона, і для "Металіста 1925". Адже це не чужа для мене команда, до мене завжди дуже добре ставилися в "Металісті 1925" і я буду радий стати в нагоді для клубу", — повідомив він. 

У футбольному клубі розповіли, що співпраця між "Металістом 1925" та школою Шав'єра має на меті не тільки можливість для бразильський дітей потрапити до професіонального футболу в Україні. А й для українських дітей, вихованців академії "Металіста 1925", поїхати тренуватися до Бразилії, щоб там їм допомогли ще більше розкрити талант, покращити техніку, підвищити майстерність.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.