Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Медалі з чемпіонату Європи привезуть додому харківські синхроністки

Фото: Fina
Спортсменки виступали під музику із балету "Лебедине озеро".

На чемпіонаті Європи з водних видів спорту харківські синхроністки завоювали три медалі.

11 травня 19-річна спортсменка із Харкова Марта Федіна стала чемпіонкою Європи. Представниця артистичного плавання посіла перше місце у технічному соло і принесла Україні першу нагороду чемпіонату Європи з водних видів спорту в Будапешті (Угорщина). Про це повідомили у Національному олімпійському комітеті.

За даними обласного управління молоді та спорту, судді оцінили виступ Марти Федіної в 91,8445 балів, які принесли їй золоту медаль чемпіонату. Друге місце дісталося Євангелії Платаніоті з Греції (89,2897 балів), третє — білорусці Василині Хондошко (89,2897 балів).

"Звичайно, можна все допрацювати до ідеального стану, але це один з кращих моїх результатів у технічному соло. Звичайно, я задоволена", — розповіла чемпіонка після перемоги.

Марта Федина. Фото: LEN
Марта Федіна. Фото: LEN

У Національному олімпійському комітеті 12 травня повідомили про інші вражаючі результати харківських синхроністок. Марта Федіна отримала другу нагороду чемпіонату Європи. До золота у технічному соло вона додала срібло у довільній програмі.

Увечері вісім харківських синхроністок порадували фантастичним виступом під музику із балету "Лебедине озеро". Він приніс команді срібло чемпіонату Європи у технічній програмі. Виступали Марта Федіна, Анастасія Савчук, Влада і Марина Алексєєви, Катерина Рєзнік, Аліна Шинкаренко, Ксенія Сидоренко та Єлизавета Яхно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто із харківських спортсменів поїде на Олімпіаду

14 травня Марта Федіна та Анастасія Савчук виступатимуть у фіналі довільної програми дуетів, куди вони вийшли із другим результатом.

Чемпіонат Європи з водних видів спорту проходить з 10 по 23 травня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.