Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Фрагмент знищеного росіянами харківського стадіону привезли до Німеччини

Фото: УАФ.
Андрій Шевченко нагадав світу про те, що Росія знищила понад 500 спортивних об'єктів в Україні.

У німецькому Мюнхені, де проходить Євро-2024, встановили частину трибуни з харківського стадіону "Сонячний".

Цей стадіон у 2012 році приймав матчі європейського чемпіонату, а у травні 2022 року його зруйнувала російська ракета.

Фрагмент зруйнованої трибуни з уцілілими стільцями змонтували на площі Віттельсбахерплац, де пройшов мітинг на підтримку України. На ньому напередодні матчу Румунія — Україна виступав зокрема очільник Української асоціації футболу Андрій Шевченко.

"На неї прямою наводкою впала ракета і розбила стадіон. З початку війни, я думаю, близько 500 спортивних об'єктів в Україні були зруйновані. У нас сьогодні одна команда на полі та мільйон людей, які стоять на першій лінії. Я хочу подякувати нашим Збройним силам, нашим хлопцям та дівчатам за те, що ми стоїмо тут", — сказав Шевченко.

Трибуна поєднана з інтерактивною інсталяцією: відвідувачі зможуть прочитати й почути історію "Сонячного". VR-окуляри перенесуть кожного на стадіон у реальному часі, щоб побачити, який вигляд він має після російського удару.

Після Мюнхена трибуна вирушить у тур німецькими містами, її наступна зупинка – Дюссельдорф, де 21 червня відбудеться другий матч збірної України на Євро-2024 проти збірної Словаччини.

Нагадаємо, російські окупанти зруйнували стадіон "Сонячний", на якому тренувалася збірна України по футболу, у травні 2022 року. За інформацією Міністерства молоді та спорту, ракета практично знищила трибуни стадіону та футбольне поле.

Як писав KHARKIV Today, російська армія ракетними ударами та обстрілами цілеспрямовано руйнує інфраструктуру Харківської області. Часто об'єктами атаки стають спортивні споруди. Незважаючи на це, харківські спортсмени продовжують тренуватися та здобувати перемоги.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.