Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Легенда харківського футболу повернувся до "Металіста 1925"

Фото: "Металіст 1925"
Едмар допомагатиме тренувати юнацьку команду клубу.

Футболіст і тренер з Бразилії Едмар вважає, що має підтримати український футбол.  

Легендарний футболіст знову працюватиме в структурі клубу "Металіст 1925". Едмар допомагатиме тренувати юнацьку команду. Але на цьому робота ексгравця клубу не обмежуватиметься. Відповідну інформацію опублікував "Металіст 1925".  

"Я завжди хотів якось допомагати Україні в цій ситуації. Україна для мене все дала, тут відбулася моя кар'єра. Тому вважаю, що в цей час я маю підтримати український футбол. Знаю, вірю, що все буде добре і тому приїхав", — розповів Едмар.

Влітку "Металіст 1925" та бразильська школа Клейтона Шав'єра підписали угоду про співпрацю. Оскільки Едмар є компаньйоном Клейтона Шав'єра, то він також сприятиме цій співпраці.

"У нас є проєкт, який ми хочемо реалізувати. Дай Боже, щоб він був довготривалим, щоб була реальна взаємодія між Бразилією та Україною. Щоб навіть звідси ми могли взяти українців, які можуть поїхати до Південної Америки та проявити себе і те ж саме навпаки. Сподіваюсь, що з цим усе буде гаразд. Будемо намагатися інтегрувати бразильців. І навпаки, якщо буде можливість, хтось з юнацької команди з українців може поїхати до Бразилії, щоб проявити себе. І те ж саме навпаки, хтось з бразильців може приїхати до України", — пояснив бразилець.

Нагадаємо, Едмар був лідером "Металіста", грав за національну збірну України, а у 2017 році став гравцем "Металіст 1925". Свого часу, граючи за харківський клуб, він допоміг "Металісту 1925" вийти в Першу лігу. Влітку 2019 року Едмар увійшов до тренерського штабу "Металіста 1925" у якості асистента головного тренера. Восени бразилець був вимушений поїхати до США за сімейними обставинами. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.