Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Хто з харківʼян братиме участь у Всесвітніх іграх-2022

Фото: Instagram/The World Games
За медалі змагатимуться четверо спортсменів із Харкова.

Харків у США представлятимуть троє чоловіків та одна жінка. 

У п'ятницю 8 липня в американському Бірмінгемі (штат Алабама) стартують Всесвітні ігри-2022 — головні спортивні змагання чотириріччя з неолімпійських видів спорту. Про це повідомив департамент сімʼї, молоді та спорту Харківської міської ради. 

Збірна України є постійним учасником Всесвітніх ігор із 1993 року. Шанси на успішний виступ цьогоріч як ніколи високі — команда здобула рекордну кількість ліцензій (102 у 19 видах спорту) і вперше виступатиме більш ніж у половині змагань. Україну представлятиме найбільша кількість учасників за всю історію виступів команди у Всесвітніх іграх — понад сотня атлетів, зокрема, четверо харків'ян: Вікторія Уварова, Віктор Рєпін та Дмитро Гапоненко виступатимуть у підводному спорті, Демид Караченко — у сумо.

Загалом у програмі Всесвітніх ігор-2022 буде представлено 30 видів спорту, 54 дисципліни та пройде 206 змагань. За медалі боротимуться спортсмени зі 110 країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський футбольний клуб залишили семеро гравців

Цього року організатори ухвалили спеціальне рішення: частину виручки від продажу квитків передадуть Україні на відновлення спортивних об'єктів, що постраждали або зруйновані під час війни Росії проти України.

Міжнародні комплексні змагання з видів спорту, які не увійшли до програми Олімпійських ігор, проводитимуть вже в одинадцятий раз. Вперше вони відбулися 1981 року, через рік після Олімпіади-80, коли виникла проблема великої кількості видів спорту, які не входять до олімпійської програми. Питання вирішили проведенням окремих Світових ігор, але під патронатом Міжнародного олімпійського комітету.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.