Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Генеральний інвестор припинив фінансування харківського футбольного клубу

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Він готовий безкоштовно передати корпоративні права на клуб.

Причиною припинення фінансування стала втрата майна компанії через російські обстріли.

Генеральний інвестор, компанія АES Group, припиняє фінансування харківського футбольного клубу "Металіст 1925". Про це повідомив голова наглядової ради ТОВ ФК "Металіст 1925" Харків" і засновник AES Group Костянтин Валеулін. Відповідне звернення Валеуліна опубліковане на сайті "Металісту 1925".

"Сьогодні АES Group вимушена оголосити про припинення фінансування футбольного клубу "Металіст 1925", щиро сподіваючись, що зграя шакалів не буде радіти такому розвитку подій. Ми були відвертими та чесними перед Клубом, його вболівальниками, ми відверті і сьогодні, повідомляючи, що отримали смертельне поранення від агресора", — сказано у зверненні.

Генінвестором "Металісту 1925" АES Group стала у 2020 році. Тоді команда вийшла до Прем'єр-ліги, був створений колектив U19, збережена дитяча академія. У сезоні 2023 року запустили жіночий проєкт "Металіст 1925". У липні та серпні до команди долучилися нові гравці. Однак за час повномасштабного вторгнення інфраструктура АES Group пережила чотири ракетні атаки. Під час останніх двох компанія втратила майже все майно в Україні.

"Але постраждали не лише активи, військові атаки забрали людські життя, життя наших працівників та однодумців. Перші дві атаки були нокдауном, але попри тяжкі втрати, ми виживали. Клуб у міжсезоння будував нові плани на майбутнє. Заявка на сезон 2023/24 і народження жіночої команди прямо вказує на той факт, що були амбітні плани і були реальні можливості. Третій ракетний удар наприкінці липня 2023 року по портовій інфраструктурі Одеської області став нокаутом для АES Group. Ми позбулися практично всіх активів на території України. Повітряна атака, яка мала місце вночі 10 серпня, нанесла останній нищівний удар", — пояснив Валеулін.

Тепер планують зробити загальні збори засновників "Металісту 1925", де обговорять припинення фінансування клубу генеральним інвестором. У АES Group є контрольний пакет акцій, частина акцій — в інших засновників. Валеулін зазначив, що вони можуть забезпечити фінансування клубу або надати інші пропозиції. Також генінвестор сподівається, що до порятунку клубу долучаться й інші. Він готовий безоплатно передати корпоративні права клубу.

Як писав KHARKIV Today, "Металіст-1925" не повернеться до Харкова цього року. Він тренуватиметься і прийматиме матчі на Київщині.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.