Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Двоє харків'ян завоювали по медалі першого дня Паралімпіади

Виталий Лукьяненко. Фото: Телеграф
Віталій Лук'яненко виграв золото, Людмила Ляшенко — срібло.

Україна очолила медальний залік Паралімпіади-2022

Українські спортсмени здобули одразу сім медалей у перший день змагань у Пекіні. Усі нагороди виграли в одній дисципліні — парабіатлон. Про це 5 березня повідомило "Суспільне".

Перший день Паралімпіади-2022 складався із спринтерських перегонів. Участь у них брали спортсмени всіх трьох класів: сидячи, стоячи та з порушеннями зору.

Лише у жіночих спринтерських перегонах серед сидячих спортсменів Україна не змогла здобути нагороду. Там тріумфувала американка Оксана Мастерс, вона народилася у Хмельницькому.

Інші п'ять спринтерських перегонів закінчилися для України медалями. Загалом українським парабіатлоністам вдалося здобути одразу сім нагород.

Успішними перегонами для України став чоловічий спринт, у якому брали участь спортсмени з порушенням зору. Україна взяла у ньому весь комплект нагород.

Результати України в перший день парабіатлону на Паралімпіаді-2022:

  • "золото": Григорій Вовчинський (спринт, стоячи, чоловіки), Оксана Шишкова (спринт, порушення зору, жінки), Віталій Лук'яненко (спринт, порушення зору, чоловіки)
  • "срібло": Тарас Радь (спринт, сидячи, чоловіки), Людмила Ляшенко (спринт, стоячи, жінки), Олександр Казик (спринт, порушення зору, чоловіки)
  • "бронза": Дмитро Суярко (спринт, порушення зору, чоловіки)

Для харків'янина Віталія Лук'яненка медаль у біатлоні на Паралімпіаді-2022 стала десятою. Він змагається упродовж 20 років.

Третю паралімпійську медаль у Пекіні Людмила Ляшенко з Харкова взяла у парабіатлоні. У 2018 році їй дісталася бронза у спринті та гонці на середню дистанцію.

Завдяки тріумфу у парабіатлоні Україна очолила медальний залік Паралімпіади-2022. В активі українських параатлетів сім нагород (3+3+1).

Нагадаємо, Україна на Паралімпіаді-2022 представлена ​​лише у двох видах спорту: парабіатлоні та лижних перегонах. Загалом на змаганнях у Пекіні мають виступити 20 українських параатлетів.

Паралімпіаду-2022 пропускають Росія та Білорусь — Міжнародний паралімпійський комітет виключив їх із змагань через повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.