Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жоден харківський нардеп добровільно не подав декларацію до НАЗК

Тільки 30 депутатів ВРУ подали декларації за 2021 рік, хоча побачити їх під час воєнного стану неможливо.

Лише 7% народних депутатів Верховної Ради подали до НАЗК декларації за 2021 рік, жодного представника Харківської області серед "добровольців" немає.

Станом на 14 березня 2023 року лише 29 нардепів Верховної Ради добровільно подали щорічні декларації за 2021 рік. Найбільше нардепів-декларантів у владній фракції "Слуги народу" — 20 (8% від складу фракції), далі йдуть представники депутатських груп "Довіра" — 3 (17%), та "За майбутнє" — 2 (11%). У фракціях "Європейської солідарності", "Батьківщини", "Голосу" та серед нардепів від забороненої партії ОПЗЖ подано лише по одній декларації, повідомляє рух "Чесно"

Жодної декларації не подали депутати з Харківщини.

1

За інформацією НАЗК, через обмеження воєнного стану декларування за 2021 рік відбувається добровільно. Через обмеження воєнного стану НАЗК не може здійснити перевірку декларацій, тож у разі подання неправдивої інформації декларант не отримає покарання.

Водночас у НАЗК сподіваються на розгляд законопроєкту голови фракції "Слуги народу" Давида Арахамії № 8071 щодо відновлення всіх вимог антикорупційних органів і громадськості. 

"Принагідно звертаємося до народних депутатів і депутатів місцевих рад і закликаємо подавати декларації. Прозорість — це важлива складова демократичного суспільства. Війна — не привід втрачати ті здобутки, які змогла напрацювати наша держава", — наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

За інформацією НАЗК, за минулий 2022 рік уже подано 77 300 декларацій.

Як писав KHARKIV Today, харківську депутатку судитимуть за недостовірні дані в декларації. Анна Колісник ("Слуга Народу") у декларації за 2020 рік не вказала дві квартири у столиці загальною вартістю понад 3,5 мільйона гривень та автомобіль, які перебували у неї у користуванні. Також парламентар не внесла відомості про нежитлові приміщення, розташовані в Харкові, що належать їй на праві власності. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.