Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський пояснив, чому у Харкові не посилюють ППО

Фото: Андрій Марієнко/KHARKIV Today
Президент назвав вартість установок і можливих постачальників.

Президент говорить, що гроші на протиповітряну оборону Україна могла би знайти, але хто стане виробником — невідомо.

Посилення ППО Харкова — питання не грошей, а країн-виробників, які можуть надати потрібні комплекси протиповітряної оборони. Про це президент Володимир Зеленський повідомив у коментарі "Українській правді". 

"Посилити ППО можна, тільки придбавши нові комплекси. І це питання не грошей, хоча це великі гроші: від півмільярда доларів до двох мільярдів. Але гроші знайти ми можемо. Тут питання країн-виробників. Є США, Ізраїль, є спільна компанія німецько-французько-італійська, вони випускають комплекси середньої дальності дуже непогані. Але ж ви знаєте як це: партнери хочуть нам допомогти, але свої готові комплекси віддати не можуть, а лише виробити нові. Тому чекаємо. Ізраїльтяни могли б нам допомогти. Але з ними складніше" — пояснив глава держави. 

Президент нагадав, що Україна має отримати комплекси малого радіусу дії NASAMS від США та IRIS від Німеччини: "вони б нам зараз дуже допомогли, ми на них чекаємо".

Нагадаємо, про захист енергетики Харкова Володимира Зеленського проситиме Ігор Терехов, оскільки Росія цілеспрямовано б’є саме по цій інфраструктурі.

Як писав KHARKIV Today, увечері 11 вересня після обстрілу окупантами ТЕЦ-5 та Зміївської ТЕС у Харкові зникло світло, одночасно в усіх районах виникли проблеми з водопостачанням. Електроенергія у будинках більшості мешканців міста зʼявилася близько 12:00 12 вересня, однак за кілька годин її знову не стало, світло увімкнули ввечері. Наступного дня також були перебої.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.