Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Заступник Терехова подав декларацію при звільненні

Руденко
Андрій Руденко звільнився на початку квітня та відзвітував про доходи за три місяці.

Андрій Руденко отримав за три місяці понад 1,8 мільйона гривень зарплатні.

Колишній заступник Харківського міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрій Руденко подав декларацію при звільненні за період із 1 січня по 1 квітня 2024 року. Звіт опублікований у Єдиному державному реєстрі декларацій.

За три місяці Руденко отримав у Харківській міській раді 1 829 644 гривень зарплатні. Із грошових активів задекларовані 310 000 доларів і 3 040 000 гривень готівкою, 211 478 гривень і 4084 гривні на банківських рахунках.

Восьмого лютого 2024 року Руденко став суборендатором машини Toyota Land Cruiser 2020 року випуску, орендатором є Віталій Суббота. Належить автівка Вікторії Письмак (за даними Харківського антикорупційного центру, Вікторія Письмак працює директором ТОВ "А.І.Р.", співвласником якого є Руденко). У власності Руденка є автівка Mitsubishi Outlander 2007 року випуску, придбана у липні 2007 року.

Із нерухомості вказаний житловий будинок у селі Черкаська Лозова (Дергачівська громада Харківського району), яким Руденко може безоплатно користуватися. Будинок був придбаний у 2015 році Інною Руденко, має площу 421,2 квадратного метра. Також у Черкаській Лозовій знаходиться ділянка площею 1562 квадратного метра, яку купила Інна Руденко у тому ж році, Андрій Руденко так само може нею безоплатно користуватися.

Колишній віцемер також задекларував швейцарські наручні годинники Corum, Perrelet і Breguet та корпоративні права на товариство з обмеженою відповідальністю "Соснівка" (його частка у статутному капіталі складає 45%). За даними системи YouControl, основним видом роботи цього ТОВ є будівництво інших споруд, серед інших видів діяльності — лісівництво, лісозаготівлі та надання допоміжних послуг у лісовому господарстві.

Як писав KHARKIV Today, мер Харкова Ігор Терехов звільнив свого заступника Андрія Руденка на початку квітня. До 15 квітня він знаходився на лікарняному, проте після цього до роботи не повернувся. Звільнення не пов'язане з напрямком роботи, якою займався під час повномасштабної війни Руденко. У міській раді пояснили причину звільнення так: утомився. Андрій Руденко залишається у Харкові та, за його словами, займається тим же, чим і раніше.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.