Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Єгорова-Луценко стала головою Харківської облради завдяки депутатам Світличної

Татьяну Егорову-Луценко выдвинула фракция "СН". Фото: KHARKIV Today.
Вирішальними під час таємного голосування стали голоси Блоку Юлії Світличної.

До ранку 19 серпня не було зрозуміло, чи вистачить голосів за нового голову Харківської обласної ради.

На позачерговій сесії депутати легко звільнили Артура Товмасяна. Його заяву задовольнили голосами 88 депутатів (з 93 присутніх). Наступним на порядку денному було питання про призначення нового голови облради. До останнього не було відомо, чи вистачить голосів за єдиного кандидата — від фракції "Слуги Народу" висунули Тетяну Єгорову-Луценко.

Перемовини, за нашою інформацією, тривали до пізньої ночі. У підсумку "за" Єгорову-Луценко віддали голоси 75 депутатів. Відомо, що "Європейська солідарність" прийняла рішення взагалі не брати бюлетені (голосування проводиться таємно, у кабінках). Кандидатуру Єгорової-Луценко підтримали не всі депутати з "Блоку Кернеса — Успішний Харків". У фракції "ОПЗЖ" кандидата від "Слуги Народу" підтримували не всі. Зокрема, частина депутатів, орієнтована на Дмитра Шенцева, голосувала за Єгорову-Луценко. Народний депутат навіть приїхав на сесію. Інша частина "ОПЗЖ" була проти.

За нашою інформацією, приблизно третина депутатів з Блоку Кернеса не голосували за Єгорову-Луценко. Тож, не менше десяти голосів дала фракція Блоку Світличної. Свою підтримку депутати підтвердили буквально в останній момент.

Як писав KHARKIV Today, 19 серпня Харківську облраду вперше очолила жінка. Тетяна Єгорова-Луценко стала дев'ятою за рахунком головою облради за час Незалежності України і наймолодшою головою облради. Її попередника — Артура Товмасяна звільнили після того, як він написав заяву про дострокове припинення повноважень голови облради.

Нагадаємо, 4 серпня Товмасяну вручили підозру в отриманні хабара. Наступного дня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді 2 996 400 гривень застави. 10 серпня гроші надійшли на рахунок суду. Члени обласної фракції "Слуги Народу" одноголосно виключили Артура Товмасяна з фракції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.