Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Верховний Суд заборонив "Партію Шарія"

У Мінюсті наголосили, що рішення — остаточне.

Партія подавала апеляційну скаргу на заборону діяльності. 

Діяльність "Партії Шарія" остаточно заборонив Верховний суд. Про це 6 вересня повідомило Міністерство юстиції.

"Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду прийняв рішення відмовити у задоволенні апеляційної скарги політичній партії "Партія Шарія" та залишити рішення суду першої інстанції без змін", — розповіли там.

Раніше Восьмий апеляційний суд Львова прийняв рішення про заборону партії. "Партія Шарія" подала до Верховного суду апеляційну скаргу на рішення про свою заборону. 

"Партія Шарія” — іменний політичний проєкт блогера Анатолія Шарія. У 2012 році він втік з України від кримінального переслідування, а у 2014 році почав вести блог на YouTube. Канал закрили у березні 2022 року після початку повномасштабної війни. Шарій відзначився активним "розвінчуванням фейків" українських ЗМІ, хоча його самого неодноразово ловили на брехні та маніпуляціях. Відтоді він критикує українських політично-громадських діячів. 

Як писав KHARKIV Today, у травні фракцію "Партії Шарія" розпустили у Харківській міськраді. Вона складалася з чотирьох депутатів: Володимира Плетньова, Давіто Матвейченка, Олександра Мільшина та Сергія Терещука. Ці депутати стали позафракційними. У серпні 2021 року депутатів Харківської міськради із фракції "Партії Шарія" Микиту Роженка і Сергія Сироту виключили з партії. До цього у Харківській міськраді змінили голову фракції цієї партії — із Сергія Сироти на Володимира Плетньова.

Нагадаємо, ексдружина голови Харківської районної ради Володимира Кацуби — Наталія Гордієнко курирувала "Партію Шарія" у Харкові. Гроші партії надходили від дев'яти фірм, пов'язаних з династією Кацуб. Штаб партії у Харкові знаходився на вулиці Суздальські ряди, 9. За цією адресою було зареєстровано кілька фірм, засновники яких перераховували гроші партії. Раніше бенефіціаром цих фірм вважалася Гордієнко.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.