Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Україна конфіскувала майно харківського зрадника на 600 мільйонів гривень

Фото: Facebook/Дмитро Святаш
Дмитра Святаша, який переховується в Росії, готували на посаду гауляйтера Харкова.

З України екснардеп-регіонал Дмитро Святаш утік від кримінального переслідування. 

​​Прокуратура передала Агентству з розшуку та менеджменту активів майно та активи колишнього народного депутата (IV-VIII скликань) на суму понад 600 мільйонів гривень. Колишній парламентар переховується в РФ та перебуває у розшуку. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.  

Там не назвали імені екснардепа, але джерела "Української правди" зазначили, що йдеться про Дмитра Святаша.

"За даними слідства, особа, незважаючи на статус народного депутата, здійснювала фактичне керування одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспортних засобів. У змові з топ-менеджментом пов’язаних з ним компаній, за його вказівкою було незаконно відчужено понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права трьох товариств, що перебували в заставі банку, з метою подальшої легалізації цього майна" — розповіли у прокуратурі.

За цим фактом колишньому парламентарю повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209 Кримінального Кодексу України (шахрайство, підроблення і використання підроблених документів, легалізація майна, одержаного злочинним шляхом).
 
"З метою збереження економічної вартості арештованого майна об’єкти нерухомості та активи передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" — уточнили у прокуратурі.

Нагадаємо, Дмитро Святаш — засновник групи компаній "АІС", які займаються продажем та сервісним обслуговуванням легкових, комерційних та вантажних автомобілів, спеціальної техніки, автобусів, сільгосптехніки. Два роки тому екснардеп разом із усією своєю сім'єю втік до Росії і став учасником програми "Співвітчизник" як "колишній громадянин СРСР, який хоче повернутися до Росії". З України він утік від кримінального переслідування. У листопаді 2019 року Святаша оголосило у розшук НАБУ. Прокуратура Києва висунула проти Святаша звинувачення у шахрайстві та підробці документів. Слідчі встановили, що він десять років укладав кредитні договори з "УкрСиббанком" і завдав йому збитків на мільярд гривень.

У квітні 2022 року заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм написав у соцмережах, що у Кремлі готували кандидатуру майбутнього гауляйтера Харкова. Ним мав стати Дмитро Святаш, колишній депутат-регіонал та довірена особа Віктора Януковича у 2004 році. Він мав дочекатися окупації Харкова, а потім з'явитись у місті. Дмитра Святаша судитимуть за державну зраду

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.