Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У заступниці голови ХОВА був бізнес у Росії

Олена Логвинова. Фото: ХОВА
У ХОВА повідомили, що Олена Логвинова на даний час не веде ніякої підприємницької діяльності.

Експерти Харківського антикорупційного центру знайшли колишній російський бізнес заступниці начальника ХОВА Олени Логвинової. Фірма працювала у Шебєкіно уже після Революції гідності.

Олена Логвинова, яка нещодавно стала заступницею голови ХОВА, була керівницею районного осередку проросійської партії Мураєва у Харкові. Але це не єдиний її зв`язок із Росією. Сім років тому вона вела бізнес у Бєлгородській області. Це з`ясували у ХАЦ.

"За шебєкінською адресою працювала ще одна компанія – "Алгоритм Плюс", однією зі співвласниць якої була Вишнякова, а іншою – Олена Валентинівна Логвинова... Бізнесово ця компанія успіху не мала: придбала обладнання в "Укрелектромашу", за яке потім з фірми Логвинової стягували гроші у судовому порядку. Ця фірма уже ліквідована, але зв’язок з Вишняковою не перервався. До 24 лютого 2022 року, початку повномасштабного вторгнення, росіянка Вишнякова, яка має ФОП в Україні, отримувала підряди від стоматологічної поліклініки № 7, де була керівником Логвинова", - повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Бізнес Логвинової міцно пов'язаний з іншим чиновником із Змієва, заступником міського голови Денисом Челапко. Із 2015 року він був головою фракції "Відродження" у Зміївській міській раді, фігурував у фінансових звітах "ОПЗЖ", а 2021 року обрався депутатом міської ради від "Слуги народу". 

У Харківській ОВА повідомили, що на даний момент Олена Логвинова не є власником жодної компанії, а також ніколи не мала і не має нерухомості на території рф. 

“Ні вона, ні її родичі не мають бізнесу в росії. Жодних дивідендів, прибутку з рф Логвинова не отримувала. Вказана вами компанія закрилася та була ліквідована ще наприкінці 2019 – на початку 2020 років, ще до того, як Логвинова стала головним лікарем влітку 2020 року”, – йдеться у відповіді для ХАЦу.

Як писав KHARKIV Tоday, Олена Логвинова очолювала одну з районних організацій проросійської партії "Наші" у Харкові. Її стоматологічний кабінет був зареєстрований за тією ж адресою, що і партійний. 

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення Олени Логвинової 1 вересня. Вона відповідає у ХОВА за медицину. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.