Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"У Вадима Слюсарєва є російське громадянство", — ексочільник СБУ Харківщини

Роман Дудін обіцяє назвати прізвища багатьох політиків, які отримували паспорти РФ.

Під час судового засідання Роман Дудін повідомив, що знає прізвища багатьох українських політиків, які мають паспорти РФ.

Цю інформацію колишній начальник УСБУ Харківської області, якого звинувачують у державній зраді, отримав начебто з документів, які залишило російське консульство у Харкові. Це сталося на початку повномасштабного вторгнення, коли дипломати терміново виїжджали. Дудін назвав поки що тільки одне прізвище. За його словами, російський паспорт є у куратора харківських "слуг народу".

"Російське консульство на початку вторгнення виїхало з Харкова. Але коли воно виїжджало, то забуло у певному місці свої архіви. Було отримано інформацію про 20 000 громадян України, які отримали російське громадянство через це консульство. Серед них є дуже відомі, навіть діючі політики. До речі, у пана Слюсарєва є росіське громадянство, як у в усієї його родини. Більше того, частина родини проживає на території Росії", - сказав Дудін у коментарі Gwara media.

Більше прізвищ Дудін відмовився назвати, але пообіцяв зробити це найближчим часом, на наступних судових засіданнях.

Нагадаємо, справу Дудіна розглядають у Шевченківському районному суді Києва. Ексочільника СБУ Харківщщини звинувачують у вчиненні одразу трьох злочинів за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби) та ч. 4 ст. 402 (непокора) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, Слюсарєв став власником бізнесу родини колишнього харківського народного депутата Євгена Мураєва.

За даними Харківського антикорупційного центру, до сімейного бізнесу Мураєвих належать фірми "Східна фінансова група" та "Альтеп", завод "Рапід". Співвласником фірми "Альтеп" раніше був Костянтин Пивоваров, довірена особа колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який втік до Росії. Після Майдану Азаров переписав на нього свою австрійську фірму Garda Handels- und Beteiligungs GmbH, будинок у Відні та вілли на острові Сардинія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  "Смотрящий" за харківськими "слугами народу" виїхав до Росії напередодні вторгнення

У 2019 році Слюсарєва називали тіньовим куратором штабу команди Володимира Зеленського у Харківській області. Раніше Слюсарєв був помічником екснардепа та сина колишнього генпрокурора Артема Пшонки. Довгий час служив прикордонником, також працював в адміністрації Державної прикордонної служби України, потім звільнився та почав бізнес. Гроші від прикордонників продовжував отримувати.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.