Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Смотрящий" за харківськими "слугами народу" виїхав до Росії напередодні вторгнення

Вадим Слюсарєв поїхав за шість днів до початку війни.

Метою візиту до Росії Вадим Слюсарєв зазначив "тимчасове проживання".

Член політради партії "Слуга Народу" та один із кураторів партії у Харківській області Вадим Слюсарєв 18 лютого виїхав з України до Російської Федерації. Про це свідчать дані бази російської прикордонної служби, які опинилися у розпорядженні "Української правди".

За даними бази, 18 лютого Слюсарєв в'їхав до Росії на авто через КПП "Нехотіївка" (Бєлгородська область, межує з Харківською областю). Метою зазначено "тимчасове проживання".

"А 26 лютого, на третій день після вторгнення Росії, Слюсарєв став на облік, зазначивши заплановану дату виїзду 26.02.2022. Хоча у момент перетину кордону в базі вказується період перебування до 10 березня", — пише "УП".

Фото: "УП"
Фото: "УП"
Фото: "УП"
Фото: "УП"

За даними, отриманими "УП" від українських прикордонників, Слюсарєв виїхав до Росії 18 лютого о 17:16 через прикордонний пункт "Гоптівка" (Харківська область) на автомобілі BMW разом із громадянином України Вадимом Беліченком. Останній на BMW повернувся на територію України о 17:34.

Також, за даними прикордонної служби Російської Федерації, Слюсарєв відвідував РФ у 2021, 2020 та 2019 роках.

Фото: "УП"
Фото: "УП"
Фото: "УП"
Фото: "УП"

За даними співрозмовників видання, інформація про відвідування Слюсарєвим Російської Федерації знаходиться у розпорядженні українських правоохоронців.

Нагадаємо, колишнього прикордонника Вадима Слюсарєва, який керував прикордонним пунктом "Гоптівка", називали "тіньовим" куратором штабу команди Зеленського у Харківській області під час президентських та парламентських виборів у 2019 році. Пізніше він став радником першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова. З літа 2020 року Слюсарєв — член Ради Харківської обласної партійної організації "Слуга Народу". У травні 2021 року він увійшов до політради президентської партії. У червні 2021 року Вадима Слюсарєва внесли у базу сайта "Миротворець".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.