Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У сина Геннадія Кернеса забрали керівництво фракцією "Блоку Кернеса"

Віталій Панов. Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today.
Замість Кирила Кернеса призначили Віталія Панова.

Раніше Кирило Кернес зауважував, що партійне керівництво хоче позбавитися тих, хто не згоден із їхніми діями. Імен він не називав.  

Увечері 6 жовтня фракція партії "Блок Кернеса — Успішний Харків" в обласній раді змінила керівника. Про це повідомили у соцмережах партії. Замість старшого сина колишнього мера Харкова призначили керівника КП "Харківводоканал".

"Сьогодні на засіданні фракції депутати більшістю голосів усунули від виконання обовʼязків голови фракції Кирила Кернеса. Основною причиною для його заміни депутати назвали те, що від початку війни він жодного разу не висловив своєї позиції щодо військової агресії Росії проти України, а також з 24-го лютого поточного року самоусунувся від керівництва фракцією. Також депутати "Блок Кернеса — Успішний Харків" заявили про недотримання Кирилом Кернесом фракційної дисципліни", — поінформували у "Блоці Кернеса".

Замість Кирила Кернеса керівником фракції депутати обрали його заступника Віталія Панова, який очолює обласну партійну організацію.

Віталій Панов не став називати причин "звільнення" Кирила Кернеса.

"Це не провина Кирила Кернеса. Це просто достатньо відповідальна робота", - сказав Панов у коментарі KHARKIV Today.  

Перед засіданням фракції Кирило Кернес написав у своїх соцмережах, що дізнався про нього чи не останнім. 

"Тому що, як мені стало відомо, планується виключити мене з керівництва фракції та позбавитися ще декількох депутатів. Таким чином, партійне керівництво готується позбавитися тих однопартійців, хто не згоден із їхніми діями, та залякати інших. Бо як відомо, за нормами імперативного мандату виключення з партії призводить до складання депутатських повноважень. Ось такі харківські реалії", — писав Кирило Кернес.

Нагадаємо, на місцевих виборах восени 2020 року Кирило Кернес балотувався в депутати Харківської облради від "Блоку Кернеса — Успішний Харків", в списку йшов першим номером і отримав мандат. Його обрали головою фракції. Батько Кирила Кернеса — п'ятий мер Харкова Геннадій Кернес помер 16 грудня 2020 року в берлінській клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу. 10 лютого 2022 року через хворобу померла дружина Кирила Кернеса — Яна. У шлюбі у них народилося двоє дітей — донька Кіра і син Лука.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.