Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Блок Кернеса" планує вигнати трьох депутатів

Альберт Кононенко. Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Йдеться про Альберта Кононенка, Володимира Святаша та Павла Столбового.

У "Блоку Кернеса" вважають, що обранці не виконують положення передвиборчої партійної програми.

18 жовтня відбулася конференція регіональної Харківської обласної організації політичної партії "Блок Кернеса — Успішний Харків!". На порядку денному засідання було одне питання — про внесення пропозиції про відкликання депутатів Харківської обласної ради 8-го скликання Альберта Кононенка, Павла Столбового та Володимира Святаша. Усі троє з початку війни не зёявляються на засіданнях і не працюють із виборцями. Про це повідомив нещодавно обраний замість сина Геннадія Кернеса керівник обласного осередку Віталій Панов.

"Як зазначив керівник обласної партійної організації "Блок Кернеса — Успішний Харків!" Віталій Панов, вказані депутати нині не підтримують зв'язок ні з самою партією, ні з виборцями, не проводять прийом громадян, не звітують перед ними про свою роботу та, відповідно, не виконують положення передвиборчої партійної програми. За його словами, згідно із ч. 1 ст. 37 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", наразі є всі підстави для відкликання згаданих депутатів", — повідомили на сайті партії.

Відповідну пропозицію, за підсумками конференції, направлять до вищого керівного органу партії.

Раніше, 6 жовтня, фракція політичної партії "Блок Кернеса — Успішний Харків!" Харківської обласної ради виключила Альберта Кононенка, Павла Столбового та Володимира Святаша зі своїх лав.

Після цього рішення Альберт Кононенко писав, що не отримав жодних пояснень і причин. 

"Представники фракції жодним чином не повідомляли мене та наскільки мені відомо всіх інших депутатів, відносно яких розглядалися питання виключення з фракції та посади голови фракції. За весь час військового стану ані керівництво міста, ані фракція взагалі не цікавилися де я, як я? Живий чи ні, потрібна або ні будь-яка допомога? Не зверталися з будь-якими пропозиціями, направленими на допомогу людям та місту, окрім вимог по "правильному" голосуванню на сесії облради. Внаслідок ракетного обстрілу повністю зруйноване моє житло, сильно пошкоджена квартира моєї мами. Є загиблі в моєї родини. Як і багато інших громадян України, без піару, тихо працював і продовжую працювати на благо Вітчизни та Харківщини. За письмовим дорученням голови Військової адміністрації Харківської області займаюсь гуманітарними питаннями, збором та відправкою гуманітарної допомоги, підтримкою наших біженців за кордоном та допомогою ЗСУ. Жодних пояснень і причин виключення мене та інших депутатів я не отримав і не було озвучено на засіданні фракції. Все пройшло в традиціях НКВС СРСР 1935-1938 років. Почесного громадянина області Володимира Святаша, який перед початком засідання підключився онлайн та сказав, що знаходиться на лікуванні в Німеччині відключили з ефіру не давши можливості навіть бути присутнім на засіданні фракції", — інформував депутат облради.

Як писав KHARKIV Today, на тому ж засіданні у сина Геннадія Кернеса забрали керівництво фракцією "Блоку Кернеса". 

Нагадаємо, за нашою інформацією, Павло Столбовий та Володимир Святаш перебувають за межами України. Перший виїхав до Росії разом із батьком, міським головою Балаклії Іваном Столбовим після окупації міста. Перед цим Столбовий-старший почав співпрацювати з росіянами. У серпні Павла Столбового звільнили з посади директора комунальної установи "Офіс реформ Харкова".

Володимир Святаш, батько Дмитра Святаша, також виїхав до Росії напередодні повномасштабної війни, а його син мав стати гауляйтером Харківщини одразу після "перемоги".

Альберт Кононенко також перебуває не в Україні з початку війни. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.