Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові представили голову обласного осередку партії "Україна — Наш Дім"

Лідер партії Борис Колесніков представив команду, з якою планує будувати Україну, де хотілося б жити кожному.

Харків став одним з перших міст, де "Україна — Наш Дім" презентувала свою стратегію. Це не випадково: майже півтора року місто було другим домом для Бориса Колеснікова перед підготовкою до Євро-2012. До того ж, саме у Харкові були зосереджені високі технології у багатьох галузях. Зараз же багато заводів знищені, бізнес задавлений регуляторними актами, владу роз'їдає корупція, а молодь їде з країни.

"Якщо влада захоче побороти корупцію, це справа кількох місяців. Якщо ми не змусимо поважати малий і середній бізнес, то у нас нічого не вийде. За тридцять років можна було побудувати успішну країну, а ми тупцюємо на місці. Макропоказники — все це добре. Але чи може житель Харкова взяти іпотеку під 5%, а бізнес взяти кредит під 5% річних у гривні?" — сказав Борис Колесніков.

У програмі партії — реанімація економіки України шляхом детінізації і викорінення корупції. Зараз держава не може гідно фінансувати соціальні напрямки,водночас на митниці осідає, за приблизними підрахунками, ще один бюджет України.

Тому в команді Колеснікова — люди справи: авіабудівники, інженери, економісти, лікарі, юристи. Прерогативи партії — оборонна політика, безпека України, зовнішня політика, інфраструктурні проєкти, зміна підходів у реформах медицини, освіти і децентралізації, в результат.

1

На прикладі медичної реформи радник голови партії, кандидат медичних наук Валентина Маркевич продемонструвала ставлення влади до українців. У результаті медичної реформи, яка була задекларована як "гроші ходять за пацієнтом", Нацслужба здоров'я виплачує лікарням за лікування інфаркту міокарда 19 000 гривень, тоді як реальна вартість —близько 200 000 гривень. Пацієнти знову змушені купувати за свої гроші ліки, витратні матеріали та оплачувати роботу лікаря. Це показник того, як держава захищає свого громадянина.

"Ми повинні розуміти, що якщо ми не змінимо ставлення до лікарів, які поставлені на коліна, якщо пенсіонери не будуть застраховані, якщо не відродимо педіатричну службу ... У нас працювати буде нікому. Тільки ми можемо це змінити, зайшовши до Верховної Ради. Нам потрібно об'єднуватися і міняти систему охорони здоров'я", — сказала Маркевич. 
 

1

Керуючись принципом "Україна для людини", партія "Україна — Наш Дім" хоче зосередитися на трьох "китах" — кадри, технології та інфраструктура. Також серед завдань — безкоштовна медицина для пенсіонерів, безкоштовна освіту для талановитих школярів та студентів.

У Харкові лідер партії представив Віталія Немилостивого як керівника обласного підрозділу "Україна — Наш Дім". Немилостивий багато років керував Заводом імені Малишева, був народним депутатом і працював у Міністерстві промислової політики.

"Оборонно-промисловий комплекс знаходиться у нинішньому стані через недосконале законодавство, яке відстало на кілька десятиліть від реалій, що склалися у країні. Після того, як Україна стала незалежною, колишнього ринку збуту не стало. Вихід простий — змінювати законодавство, а для цього потрібно перебувати у парламенті, запрошувати інвесторів, шукати ринки збуту", — сказав Немилостивий.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.