Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській облдержадміністрації знову працює кум Райніна

Фото: Facebook/Владимир Норчак
За рішенням суду, за час "вимушеного прогулу" Володимиру Норчаку були винні майже 130 000 гривень.

Володимир Норчак поновився на посаді заступника директора обласного департаменту капбудівництва через суд апеляційної інстанції.

У нещодавно опублікованих документах на сайті Харківської облдержадміністрації є один із підписом Володимира Норчака. Як стало відомо KHARKIV Today, він через суд поновився на посаді у серпні 2021 року і відсудив компенсацію.

У постанові Другого апеляційного адміністративного суду йдеться, що Володимир Норчак звернувся з апеляційною скаргою про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді заступника директора департаменту капбудівництва та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Раніше Харківський окружний адміністративний суд відмовив Норчаку.

"В обґрунтування апеляційної скарги позивач зазначає, що судом першої інстанції не враховано, що його звільнення з посади здійснено неповноважною особою, якою також протиправно внесено зміни до структури структурного підрозділу департаменту капбудівництва, також відповідачем не запропоновано інших рівнозначних посад у департаменті капбудівництва Харківської області. Відповідач — департамент капбудівництва подав відклик на апеляційну скаргу, в якому, наполягаючи на законності та обґрунтованості рішення суду першої інстанції, просив залишити апеляційну скаргу без задоволення, а рішення, яке оскаржується, — без змін", — зазначено в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Олега Синєгубова — радниця з Полтави

Згідно з постановою, структура департаменту, де працював Норчак, змінилася і обійманої  ним посади, не стало. Водночас йому не запропонували іншу роботу, хоча вакансії були.

"Судом апеляційної інстанції встановлено, що наказом департаменту капбудівництва Харківської облдержадміністрації від 31.08.2020 № 36-к, введено в дію з 01.09.2020 штатний розпис на 2020 рік департаменту, відповідно до якого посада, яку обіймав позивач до звільнення, — заступник директора департаменту капбудівництва відсутня. Сторонами визнається, що на момент звільнення позивача з держслужби у департаменті були вакантні посади, що також підтверджується довідкою департаменту капбудівництва від 01.02.2021 про вакантні посади департаменту в період з 01.09.2020 до 23.11.2020. Проте з моменту попередження позивача про подальше звільнення (16.09.2020) та за датою звільнення з держслужби (23.11.2020), жодної з наявних вакантних посад, які позивач міг би обіймати відповідно до своєї кваліфікації, йому запропоновано не було. Тобто, відповідач, ухвалюючи рішення про звільнення позивача, обрав найнесприятливіші наслідки для нього, хоча мав можливість сприяти реалізації його права на переведення" , — повідомляється у документі.

У постанові йдеться, що при звільненні Норчака департамент капбудівництва не дотримувався процедури. Другий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Володимира Норчака та скасував рішення Харківського окружного адміністративного суду у справі. Колегія суддів ухвалила нову постанову, якою задовольнила позов Володимира Норчака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента погодив звільнення заступника голови Харківської облдержадміністрації

Судді апеляційної інстанції визнали протиправним та скасували наказ департаменту капбудівництва Харківської облдержадміністрації від 23 листопада 2020 року про звільнення Володимира Норчака. Його поновили на посаді заступника директора департаменту капбудівництва з 24 листопада 2020 року. З департаменту капбудівництва ухвалили стягнути на користь Володимира Норчака заробіток за час вимушеного прогулу — 129 434 гривні 76 копійок за період з 24 листопада 2020 року до 17 серпня 2021 року.

Як писав KHARKIV Today, 23 листопада 2020 року Володимира Норчака звільнили з посади. Після цього ексчиновник пішов до суду, але не зміг повернути роботу. До цього, у грудні 2019 року, працюючи в облдержадміністрації, він заявляв на тоді ще голову Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера та прокурора Харківської області Олександра Фільчакова до Держбюро розслідувань. Володимир Норчак вважав, що останні зловживають владою чи службовим становищем.

Нагадаємо, Володимир Норчак — кум Ігоря Райніна — колишнього голови Харківської облдержадміністрації, ексголови Адміністрації Президента, нині — голови обласного осередку "ОПЗЖ". З 2015 року неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців, однак жодну справу не довели до кінця. До призначення у Харківську облдержадміністрацію Норчак працював у Москві — це був період, коли в Україні розпочався Майдан.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.