Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Терехова можуть оштрафувати за російську мову

Ігор Терехов. Фото: KHARKIV Today
Мер Харкова веде сторінки у соцмережах російською та здебільшого говорить нею в публічному просторі.

За порушення закону про мову Харківському міському голові Ігореві Терехову загрожує до 6800 гривень штрафу. 

Відповідь від уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня щодо поширення інформації мером Харкова у Facebook недержавною мовою отримала активістка волонтерської ініціативи "Мова. Харків".

"На Терехова було відкрито провадження щодо порушення закону про мову. Міський голова Харкова продовжує вести свої офіційні сторінки в соціальних мережах російською. За систематичні порушення йому доведеться сплатити штраф. Так, ми знаємо що сума штрафу незначна. Тому ми продовжуємо тиснути та вимагати дотримання закону", — пояснили активісти.

У документі зазначено, що Ігореві Терехову повідомляли про дату та місце розгляду матеріалів щодо встановлення наявності у його діях ознак складу адміністративних правопорушень за ч. 1, ч. 2 ст.  188-52 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Санкція статті передбачає до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 гривень) або попередження, якщо порушення вчинене вперше.

Зазначимо, 16 листопада Ігор Терехов зустрічався з харківʼянами і вкотре говорив до них російською

Документ: Facebook/"Мова. Харків"
Документ: Facebook/"Мова. Харків"

Нагадаємо, у липні мовний омбудсмен обіцяв приїхати до Харкова, щоб навчити посадовців української. У жовтні Тарас Кремінь просив Ігоря Терехова послуговуватися державною мовою

Останню сесію міськради, яка відбулася 17 листопада, Ігор Терехов вів українською мовою. Останнім часом Харківський міський голова користується українською і під час прямих включень в ефірі телемарафону. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.