Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд закрив провадження щодо харківської депутатки, яка умисно не декларувала майно

Фото: www.slovoidilo.ua.
Народна депутат від "Слуги Народу" "забула" вказати значні статки у декларації за 2020 рік.

Анна Колісник не внесла до декларації інформацію нерухомість вартістю понад 4,4 мільйони гривень, суд визнав її винною.

12 червня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням народної депутатки від фракції "Слуги народу" Анни Колісник у недостовірному декларуванні. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

"У березні перша інстанція ВАКС визнала Колісник винуватою у брехні в декларації, але звільнила її від покарання через сплив строків давності. За даними НАБУ, Колісник не внесла до декларації інформацію про оренду двох квартир у Києві, 1/4 частки нежитлового приміщення у Харкові та користування автівкою Cadillac. Сукупна вартість цього майна перевищує 4,4 млн грн. Під час розгляду справи Колісник зазначила, що орендовані квартири в Києві вона забула задекларувати і це її помилка. Автомобіль вона не задекларувала, оскільки нібито не користувалась ним, а частку у нежитловому приміщенні не зазначила через те, що вважала, що відчужила його раніше.

Нагадаємо, у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд виніс вирок харківській народній депутатці від партії "Слуга народу" Анні Колісник. Її визнали винною у недостовірному декларуванні та призначили 44,2 тисячі гривень штрафу й позбавили права обіймати посади, пов'язані зі здійсненням функції представника влади в органах державної влади на один рік. Однак від покарання звільнили, повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, у зв’язку зі спливом строку для притягнення до відповідальності, який завершився 17 березня 2023 року.

У суді прокурор довів, що Колісник умисно не вказала у декларації, яку подала за 2020 рік, дві квартири у Києві вартістю понад 3,5 мільйона гривень і автівку, на які мала право користування, а також права власності на нежитлові приміщення у Харкові.

"Загалом народний депутат не задекларувала рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 4,4 мільйона гривень, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушила вимоги пп. 2, 3 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про запобігання корупції", — зазначили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.