Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Стало відомо, за що нардеп із Харкова дав хабар Мустафі Найєму

Фото: соцмережі.
Андрій Одарченко уперше в історії антикорупційних органів дав хабаря криптовалютою.

Народного депутата затримали у столиці після того, як викривач, Мустафа Найєм, отримав перший транш із 50 000 доларів.

Таким чином Андрій Одарченко, народний депутат від партії "Слуга Народу" хотів купити "сприяння" голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури у фінансуванні близького до себе об'єкта. Якого саме, повідомив очільник Міністерства юстиції Денис Малюська.

"Із власної кишені нардеп виділив 50 000 доларів хабаря, щоб добитися виділення коштів на ремонт державного університету! А що ви зробили для рідної alma mater?!!)))) Жарти жартами, але, схоже, сьогодні насичений день для НАБУ та САП", - повідомив Малюська.

Щоправда, міністр трохи помилився, назвавши Державний біотехнологічний університет alma mater депутата Андрія Одарченка. Адже він закінчив Харківський університет торговлі та харчування, але зараз, із 2020 року, займається об'єднаним Державним біотехнологічним університетом. Адже у 2021 році, після об'єднання чотирьох вишів до одного (Харківської зооветакадемії, Харківського університету сільського господарства, Харківського університету торговлі та харчування, Аграрний університет ім. Докучаєва) він став ректором ДБТУ. Але вирішив сидіти на двох стільцях і не став складати мандат народного депутата. Тому в університеті призначили в. о. ректора. Мабуть, Одарченко планував повернутися на посаду ректора після закінчення терміну депутатських повноважень. 

Відомо, що багато корпусів ДБТУ у Харкові та за його межами пошкоджені.

Восени ДБТУ став єдиним вишем у Харкові, якому Кабінет Міністрів погодив виділення коштів через Міністерство освіти на аварійно-відновлювальні роботу в одному з корпусів Держаного біотехнологічного університету. На капремонт адміністративного (центрального) корпусу у Малій Данилівці із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії мають виділити 116 137 000 гривен, йдеться у розпорядженні за підписом прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля від 6 жовтня.

"Виділити Міністерству освіти і науки з фонду ліквідації наслідків збройної агресії за рахунок джерела, визначеного пунктом 9 статті 11 Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік”, на безповоротній основі 116 137,882 тис. гривень для реалізації проекту “Капітальний ремонт (аварійно-відновлювальні роботи) покрівлі, фасаду, інженерних мереж та благоустрою в навчальному корпусі № 1 Державного біотехнологічного університету", - сказано у документі.

Нагадаємо, слідчі НАБУ затримали Одарченка у столиці удень 21 листопада.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.