Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ще один депутат перейшов на бік окупантів на Харківщині

Фото: соцмережі.
Володимир Ковальчук хотів служити росіянам, але залишатися інкогніто.

Колишній комуніст Володимир Ковальчук залишився в Ізюмі й звинувачує українську армію в обстрілах окупованого міста.

Відео із звинуваченнями виклали російські канали. І хоча на ньому людина говорить зміненим голосом, а обличчя заблюрили, місцеві мешканці легко впізнали депутата Ізюмської міської ради VIII скликання Володимира Ковальчука, який обирався від забороненої в Україні проросійської "ОПЗЖ". 

"Сьогодні наші захисники українські, які себе так називають, херачили по моїй вулиці. Буде опубліковане фото, вбита жінка. І ось це так вийшло, що мене не було у цей момент, мені також прилетіло... прилетіла касета і чисто випадково, що залишився живим. Дякую вам, захисники, ви багато народу перебили", - сказав на відео Ковальчук.

Він намагався видати провокацію від окупантів, яка відбулася 15 липня, за обстріл ЗСУ. Місцеві жителі, що лишилися в Ізюмі, говорять, що українська армія не могла цього зробити, адже обстріл був з окупованої території. Тоді у центрі міста загинули двоє ізюмчан, ще близько десяти були поранені.

1
Фомічевський (на передньому плані) і Ковальчук (позаду) в Ізюмі. Фото: соцмережі.

Володимир Ковальчук проживає у центрі Ізюма, є людиною з команди депутата Фомічевського, який "здав" місто Ізюм окупантам. Саме він завів російські війська в місто невідомими шляхами, після чого Ізюм був окупований. Фомічевський і Ковальчук раніше були причетні до Компартіїї, постійно тягали прапори СРСР на різні свята.

За словами депутата Максима Стрельника, у міськраді було 13 депутатів від ОПЗЖ, декілька з них на початку російської війни виїхали до Росії, дехто евакуював сім'ї, а сам залишився в Ізюмі і допомагає окупантам. На даний момент відомо про трьох "посіпак" загарбників: Фомічевського, Ковальчука та Любов Ткачову, яка видає пропагандистську газету окупантів "Изюмский телеграф". Інші поки що відкрито не заявляли про свою прихильність окупантам.

Нагадаємо, раніше про обстріл в Ізюмі розповів інший колаборант, колишній мер міста, який пеерйшов на бік ворога. Про те, що начебто ЗСУ скинули на Ізюм міни-пелюстки, розказав один із головних колаборантів Олександр Божков, який став "головлікарем центральної районної лікарні". Саме так називають колишнього мера Ізюму, який зрадив Україну, пропагандисти РФ. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.